Яйця на сніданок - один із найпопулярніших продуктів.
Є безліч способів, як їх приготувати, але не всі вони будуть корисними, пише UkrHealth.
Білок для організму дають саме яєчні білки. Також у них є вітамін A, B12, селен, холін і лютеїн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якими наслідками обернеться різка відмова від хліба
За словами дієтологів, щоб правильно приготувати яйця, їх не варто обсмажувати, особливо додаючи багато олії чи жиру. Саме ці продукти містять багато калорій і насичених жирів.
"Якщо ви смажите яйця на вершковому маслі, то знижуєте кількість їхніх корисних властивостей. Яйця від природи містять багато білка й мало насичених жирів, але щойно ви додаєте масло, кількість останніх зростає", - розповідає Кетрін Басбаум, лікарка-дієтолог.
Спеціалістка Тара Томано радить відмовитися не тільки від вершкового масла, але й від кокосової олії, а також від популярного додатка - бекону. Використання вершків, сиру й червоного м'яса збільшує кількість насичених жирів у сніданку.
Різні види грибів є по-своєму корисними для людини. У них збалансовано для людського організму містяться білки, жири, вуглеводи, вітаміни й 18 корисних амінокислот. Білі гриби корисні для серця, обміну речовин, покращення імунітету, вироблення гормонів, так само і для пігменту меланіну в шкірі. У них містяться мікроелементи K, Cu, S, P, Mn, які насичують організм і допомагають підтримувати його роботу.
Коментарі