понеділок, 14 червня 2021 11:17

Чим корисні ефірні олії і як їх використовувати

Чим корисні ефірні олії і як їх використовувати
Один із найпопулярніших способів використовувати ефірні олії - приймати гарячу ванну із ними. Фото: pixabay

Ефірні олії рослин та фруктів є корисними для шкіри та дихальних шляхів.

Ці засоби популярні в медицині, косметології, для ароматерапії, повідомляє 24 канал.

Ефірні олії також впливають на людину енергетично. Деякі види заспокоюють, допомагають краще спати або стимулюють роботу мозку. Тому потрібно знати, як ними правильно користуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старіти повільніше реально: шість конкретних кроків

Один зі спосіб їхнього застосування - це вдихати, адже приємний запах покращить емоційне самопочуття. Вибирати олії треба тієї рослини чи фрукта, ефект від яких потрібний. Наприклад, лаванда знімає тривожність, а бергамот піднімає настрій та знижує рівень кортизолу.

Використання ефірної олії в дифузорі дозволить поширити її властивості по всьому дому. Вистачить однієї-двох крапель. Експерти рекомендують тим, у кого проблеми зі сном, додавати в дифузор ефірну олію лаванди, ромашки або ветивера, щоб заспокоїтись.

Один із найпопулярніших способів використовувати ефірні олії - приймати гарячу ванну з ними. Такі засоби впливають на лімбічну систему та емоційний стан мозку, якщо ними дихати.

Також можна наносити їх на шкіру. Наприклад, трояндова ефірна олія позитивно впливає на стан шкіри: робить її м'якою, пружною та зволоженою, а лавандова – загоює будь-які шрами, опіки та укуси.

Ефірні олії наносять на стопи ніг. Це ділянки, які добре поглинають вологу. Це може мати заспокійливий ефект перед сном, якщо потрохи втирати їх у шкіру.

Для того, щоб шкіра сяяла, необов'язково купувати дорогу косметику. Можна обійтися простими регулярними діями, які забезпечать якісний догляд. Перевага цих лайфхаків у тому, що вони безплатні. А після застосування стан шкіри помітно покращується.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисні ефірні олії і як їх використовувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути