четвер, 02 грудня 2021 01:45

Як доглядати за шкірою взимку, аби уникнути лущення: поради від косметологів

Як доглядати за шкірою взимку, аби уникнути лущення: поради від косметологів
Є декілька причин, чому виникають лущення на шкірі восени та взимку. Фото: instagram.com/reesewitherspoon

Є декілька причин, чому виникають лущення на шкірі восени та взимку. Як правильно доглядати за шкірою в холодну пору року, порадили косметологи.

Експерти запевняють, що пошкоджена під час активної засмаги шкіра може оновлюватися нерівномірно. Також ситуацію посилюють перепади температур у міжсезоння. Сухе і спекотне повітря через центральне опалення теж може бути причиною. Не варто використовувати "літні" засоби догляду за шкірою, а також надмірно захоплюватися скрабами. Про це пише ELLE.

Першим, що потрібно зробити, якщо з'явилося лущення на обличчі, - прибрати з рутинного догляду всі засоби, що містять спирт. Не треба користовуватися скрабами і гомажами з частинками, що дряпають шкіру. Такі косметичні продукти провокують сухість шкіри, виникнення тріщин і лущення.

Зменшити видимість лущення і зволожити шкіру допоможуть олії (авокадо, ши, арганова) та різні маски для обличчя з живильним ефектом.

Щоб прибрати лущення, треба допомогти шкірі швидше оновитися і позбутися ороговілих частинок. Для цього варто використовувати тонік, маску та м'які пілінги з AHA-кислотами.

У складах косметичних продуктів шукайте екстракт папайї, який надає сяйво шкірі. А також - вичавку з виноградної шкірки, ефірні олії бергамота, ромашки, кипарису, мирри, лаванди, петрушки, сандалу та шавлії і кислоти: АНА (гліколева та молочна) саліцилова. Вони сприятимуть активній регенерації шкіри та очищатимуть її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли та як доглядати за собою, щоб завжди бути гарною

Також варто замінити звичайний тонік на засіб з гліцерином, молочною, мигдальною та альфа-ліпоєвою кислотами. Вони дбайливо та ефективно відлущують ороговілі клітини шкіри.

Для того, щоб шкіра сяяла, необов'язково купувати дорогу косметику. Можна обійтися простими регулярними діями, які забезпечать якісний догляд, розповіла біохакерка Хаді П'юрб'юті.

Зараз ви читаєте новину «Як доглядати за шкірою взимку, аби уникнути лущення: поради від косметологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути