середа, 28 серпня 2013 17:41

Яйце-фігурку із бісеру роблять 5 годин
6

Фото: Фото: Ольга Швед

Львів'янка Ганна Данчишин займається бісероплетінням ще з дитинства. Кілька років тому навчилася обплітати бісером дерев'яні яйця за авторською технологією. Робить фігурки тварин та птахів. Ними можна прикрасити дім, повісити на ялинку.

"Робота над писанкою складається із кількох частин. Спочатку за фотографією реальної пташки чи тваринки малюю стилізоване зображення - під яйце, визначаю, який бісер буду використовувати. Потім малюю схему на спеціальній модульній сітці для техніки "сітчасте плетення". Тут потрібно все вирахувати так, щоб потім не було труднощів із підбором заготовки, бо кожне яйце має різний розмір", - пояснює Ганна Данчишин.

Попередньо потрібно пофарбувати дерев'яне яйце у потрібний колір та протягнути стрічку, завдяки якій виріб буде висіти.

"Обшивається яйце бісером в три етапи. Спочатку шию середній поясок сітчастим плетенням, потім скріплюю два кінці поясу у кільце, або ще як називають "сорочку" і вже її одягаю на яйце. Потім мозаїчним плетенням обшиваю 2 кінці яйця. Верх - це голова. Потім починається найскладніше: пришиваю дзьоб, крила, ноги і хвости. Потім припалюються усі вільні кінці нитки, і приховуються поміж бісером. Виріб готовий", - каже майстриня.

Пташок - курча, папугу, тропічні пташки, пінгвіна, Ганна робить близько 5 годин, вистачає 20-30 грам бісеру, а на лева, кота, чи метеликів із великими крилами йде більше часу - 2 дні та до 60 грам бісеру.

Зараз ви читаєте новину «Яйце-фігурку із бісеру роблять 5 годин ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути