Ексклюзиви
середа, 23 червня 2021 14:17

Дерев'яний, металевий чи пластиковий: який гребінець обрати для волосся

Дерев'яний, металевий чи пластиковий: який гребінець обрати для волосся
Один з найкращих матеріалів для гребінця - пластик. Фото: pixabay

Гребінець має бути якісним, щоб не нашкодити волоссю.

Як обирати цей аксесуар кожному індивідуально, розповіла трихологиня Лариса Пономаренко в Instagram.

Гребінці виготовляють із різних матеріалів. Наприклад, металеві зараз не використовують, тому що вони висушують волосся, електризують його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли правдиві факти про лупу

Дерев'яний гребінець може здаватися хорошим натуральним варіантом, але він також може нашкодити. Дерев'яні гребінці потрібно часто міняти та стежити, що б вони завжди були відполіровані. Найменші щербини, які утворяться з часом на дерев'яному гребінці, пошкоджуватимуть волосяне полотно. Через це волосся постійно буде посіченим.

Один із найкращих матеріалів для гребінця - пластик. На ньому не утворюються щербини, які рвуть волосся, він не намагнічує волосся. Доглядати за ними також зручно - легко мити мильним розчином і обробляти антисептиком.

За словами експертки, розчісувати волосся треба стільки разів, скільки необхідно. Не варто тягнути волосся гребінцем, а обережно розплутувати. Можна додати зволожувальні спреї. Починати розчісувати треба з кінчиків і поступово рухатися вище.

Тугі зачіски й аксесуари для волосся завдають тертя й тиснуть на шкіру голови. Використовуючи їх, треба врахувати деякі правила, щоб уникнути неприємних наслідків. Модними завжди будуть обручі, пов'язки, шпильки, резинки. Змінюється лише їхній стиль, форма, але носити їх не завжди комфортно. Наприклад, через пов'язку або обруч може виникнути головний біль. Також висока ймовірність травмувати шпилькою шкіру голови.

Зараз ви читаєте новину «Дерев'яний, металевий чи пластиковий: який гребінець обрати для волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути