четвер, 07 листопада 2013 11:43

За українськими автомобілістами пильно стежитиме китайська система автоматичної фіксацій порушень Huawei

За українськими автомобілістами пильно стежитиме китайська система автоматичної фіксацій порушень Huawei

Автоматична фіксація порушень в Україні буде покладена на обладнання китайської компанії Huawei. Саме ця система зможе не тільки вимірювати швидкість, але і стежити за перехрестями. Оскаржити "листи щастя" буде неможливо.

Huawei виготовляє високоточне обладнання, яке виконує цілий ряд завдань і працює за будь-яких умовах. Керівники Державтоінспекції України побували в Китаї, щоб обговорити з менеджерами Huawei умови поставки їх комплексів в Україну.

У 2014 році комплекси Huawei можуть з'явитися практично у всіх обласних центрах України та на основних трасах, де вже встановлені Гарпун з американським TruCam.

Так на що ж здатний китайський комплекс Huawei?

  • Вимірювання швидкості

Подібний пристрій зараз тестується на вулиці Олени Теліги в Києві. Відеокамера зі світлодіодним підсвічуванням і радаром встановлена ??на пішохідному мосту .

Вимірювання швидкості відбувається, коли машина віддаляється. Якщо швидкість авто вище норми, система робить фото знімок і відправляє його в базу даних. На знімку крупним буде зображення автомобіля, номерний знак, GPS координати, час і дата знімка. Простими словами, підкопатися під такий "лист щастя" вже буде не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тяговитий турбодвигун та бортовий комп'ютер, що допомагає перемикати передачі: тест-драйв Skoda Rapid

  • Стеження за паркуванням

Вже з наступного року під знаком "заборонена парковка" будуть встановлювати спеціальні датчики з відео камерами. Що робить система? Варто автомобілю припаркуватися в недозволеному місці, як камера зробить знімок. Якщо машина не поїхала протягом 5-10 хвилин, фотокартка відправиться в базу даних, а власнику відправляють "лист щастя". На картинці, так само як і в першому випадку, будуть точні координати.

  • Перетин суцільної лінії

Китайське ноу-хау не дасть виляти на дорозі. Надумали перетнути лінію, будьте впевнені, що фото вашого автомобіля потрапить в базу. Причому, як стверджують розробники, не обов'язково ставити на кожному перехресті нові камери. Для стеження можна використовувати і ті, що вже є в Києві. Просто їх потрібно підключити до спеціальної системі.

  • Проїзд на червоний сигнал світлофора

Ті ж камери і датчики, які будуть стежити за правильністю проїзду перехресть , доглянуть і за проїздом на дозволяючий сигнал світлофора. Надумали рушити раніше покладеного ? Тут же спрацює датчик і дасть команду зняти порушника. На фото буде видно ваш автомобіль , крупним планом номерний знак , а так само час і місце. Ви навіть зможете дізнатися, на скільки секунд ви поспішили проскочити перехрестя.

  • Розшук боржників та злодіїв

Роз'їжджати на автомобілі, за яким числяться неоплачені штрафи, довго не вийде. На першому ж перехресті Huawei подасть знак найближчому патрулю, що в потоці рухається боржник, або гірше того - злодій, якщо машина крадена. Далі - справа техніки.

Відомий юрист Володимир Караваєв вважає, що подібна система в Україні потрібна. Адже багато водіїв з порушують свідомо, бо знають, що можуть у разі чого "домовитися". Але зараз не зрозуміло, хто і як буде ідентифікувати порушників.

"Все одно в ланцюжку від фіксації порушення до "листів щастя" буде присутня людина. Чи не вийде так, що їй надійде команда, наприклад, на деякі номери листи не висилати? Якщо подібні випадки будуть - гріш ціна цій системі", - говорить він.

Зараз ви читаєте новину «За українськими автомобілістами пильно стежитиме китайська система автоматичної фіксацій порушень Huawei». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути