пʼятниця, 01 листопада 2013 16:30

Водії не зможуть оскаржити порушення ПДР, які зафіксовані системою відеофіксацій

Водії не зможуть оскаржити порушення ПДР, які зафіксовані системою відеофіксацій

Порушення ПДР, зафіксовані в автоматичному режимі, буде неможливо оскаржити. За словами начальника Центру безпеки руху та автоматизованих систем МВС Сергія Будника, вже з 1 грудня 2013 Кабінет міністрів України направить на розгляд парламенту нові зміни ПДР. Даний документ передбачає повноправне введення системи відеофіксації порушень ПДР, а саме, перевищення швидкості руху. На думку чиновника, системи "Гарпун", яких вже зараз по всій Україні налічується близько 60, будуть повністю сертифіковані. Це виключає людський фактор, і у водіїв не залишиться жодних шансів втекти від покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Honda розсекретила технічні характеристики нового покоління мінівена Odyssey

Ще наприкінці минулого року міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко дав розпорядження керівництву ДАІ перейти на використання сучасної техніки для визначення порушень ПДР. Такі зміни, за його словами, зменшать корупцію в лавах міліції, запобіжать скарги на некоректну роботу приладів і підвищать доходи бюджету від сплачених штрафів.

Раніше керівництво ДАІ України вирішило повністю відмовитися від використання приладів вимірювання швидкості, званих у народі " фенами". Замість них на службі в ДАІ будуть прописані американські лазерні радари TruCAM, російські "Візири", а також комплекси "Арена" і "Рапіра ". Точну вартість комплексу "Гарпун" в міліції не називають, але вже закупили 137 приладів TruCAM, вартість кожного становить 99 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Водії не зможуть оскаржити порушення ПДР, які зафіксовані системою відеофіксацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути