понеділок, 14 жовтня 2013 17:05

Оплачувати парковку українці зможуть за допомогою телефона

Оплачувати парковку українці зможуть за допомогою телефона

Міністерство регіонального розвитку та житлово -комунального господарства України ініціює введення безготівкового способу оплати за паркування за допомогою мобільних телефонів.

Відповідні зміни до правил паркування транспортних засобів зараз проходять процедуру погодження центральними органами виконавчої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи за порушення ПДР хочуть підвищити у 1,5-2 рази

Мета даного документа - поліпшити ситуацію з дотриманням правил паркування транспортних засобів у населених пунктах України, впровадити систему паркування на європейському рівні і зробити користування послугами паркування більш зручним для водіїв транспортних засобів.

"Мобільна парковка" - безготівковий спосіб оплати за паркування за допомогою мобільних телефонів. Послуга передбачає надання можливості скористатися раніше передплаченими послугами користування майданчиками для платного паркування за допомогою засобів мобільного зв'язку через спеціально призначену комп'ютеризовану систему технічних засобів. Сьогодні такий спосіб оплати є європейським стандартом плати за послуги паркування . Проектом змін також передбачений механізм посилення відповідальності за несплату або сплата не в повному обсязі послуг з паркування.

Зараз ви читаєте новину «Оплачувати парковку українці зможуть за допомогою телефона ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути