четвер, 10 жовтня 2013 13:21

У столиці з'явиться більше 7 тисяч нових паркувальних місць

У столиці з'явиться більше 7 тисяч нових паркувальних місць

У Києві до 2015 року планують створити 7, 24 тис. нових паркувальних місць. Про це повідомив перший заступник директора департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Іван Шпильовий.

Зокрема, до 2015 року відповідно з ініціативою Президента України щодо поліпшення якості обслуговування населення та Програми розвитку єдиного паркувального простору, планується організувати нові парковки загальною кількістю 7240 машиномісць, з яких 4450 м/м будуть спеціально обладнані паркувальні майданчики та майданчики на відокремлених просторах, 2 130 м/м - паркування на проїзній частині і для 660 м/м будуть облаштовані екопарковки. Також передбачено встановлення 1500 обмежувальних стовпчиків в місцях заборони паркування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗАЗ звільнили від сплати екологічного податку

"Ми отримали доручення голови Київської міської державної адміністрації створити перехоплюючі паркінги на основних в'їздах до столиці, зокрема, на Овруцькому, Ковельському, Харківському, Чернігівському, Житомирському, Одеському та Дніпропетровському напрямках. Зараз завершені роботи з облаштування перехоплюючої парковки біля станції метро "Іподром" загальною місткістю 205 машиномісць, а незабаром відбудеться відкриття такого паркінгу біля станції "Теремки", - розповів Шпильовий.

Разом з цим, Шпильовий зазначив, що розвиток паркувального простору столиці і залучення інвесторів для будівництва багатоповерхових паркінгів стримує відсутність в законодавстві України адміністративної відповідальності за порушення Правил паркування транспортних засобів, у тому числі за несплату за послуги паркування. У Верховну Раду вже направлено лист за підписом голови КМДА з проханням прискорити розгляд у профільних комітетах законопроектів, які передбачають введення адміністративної відповідальності водіїв за несплату за паркування транспортних засобів і введення тимчасового затримання транспортних засобів (евакуацію) за порушення правил зупинки та стоянки.

Зараз ви читаєте новину «У столиці з'явиться більше 7 тисяч нових паркувальних місць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути