вівторок, 24 березня 2020 09:55

Військові випробували вдосконалений БТР: вражаючі результати

Військові випробували вдосконалений БТР: вражаючі результати
В Україні випробували новий БТР "Отаман". Фото: Антикор

Новий український бронетранспортер "Отаман 6x6" пройшов ходові випробування на бездоріжжі. Його розробили для морської піхоти.

"Отаман" - це нова розробка Українського оборонпрому, яка має підвищений рівень захисту, захист від мін (багатошарова броня і протимінні сидіння), великий запас вантажопідйомності (для установки додаткової композитної броні і важкого устаткування, наприклад, бойового модуля) і максимальну мобільність, повідомляють у компанії Defense Express.

Військові випробували його ходові можливості на бездоріжжі й отримали вражаючі результати. При повній масі в 23 т він розганяється до 110 км/год завдяки дизельному двигуну Deutz TCD 2015 з потужністю в 558 к.с. і обертовим моментом у 2080 Нм. Крім того, новий БТР має одне з кращих співвідношень маси до потужності двигуна - 24,3 к.с/т. Для порівняння в танка "Оплот" цей показник - 23,5 к.с/т.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як десантники оцінили нову техніку

Також "Отаман 6x6" має високий кліренс у 453 мм і незалежну підвіску військового типу розробки всесвітньо відомої компанії Meritor. Це дозволило йому на випробуваннях легко долати перешкоди.

До того ж, бронетранспортер може форсувати водні перешкоди уплав і розвивати швидкість до 8 км/год. Важливою особливістю, яка відрізняє авто від старих радянських БТР, є його компонування з переднім розміщенням двигуна. Це дозволяє підвищити захист бійців, які перебувають у задній частині машини і десантуються з корми. До того ж верхня лобова частина машини має гострий кут для забезпечення стійкості і максимізації рикошетів.

Презентували зразки ручного протитанкового гранатомета РПГ-М7, який виготовили з українських комплектуючих. Зброя призначається для силових структур України. Гранатомет успішно завершив тактичні стрільби.

Зараз ви читаєте новину «Військові випробували вдосконалений БТР: вражаючі результати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути