Ексклюзиви
пʼятниця, 29 листопада 2013 15:03

В столиці розкупили всі гібридні суперкари Fisker Karm за 158 тисяч доларів
11

У той час як попит на бюджетні марки автомобілів помітно падає, продавці елітних брендів зіткнулися з іншою проблемою - як забезпечити українців люксовими моделями. У Києві розпочався справжній бум продажів гібридних суперкарів Fisker Karma. І тепер, щоб придбати таку красуню вартістю від 158 тис. доларів, доведеться постояти в черзі.

"На початку місяця в Києві було три примірники Fisker, але за пару тижнів їх розкупили, - розповів "FG" авто-бізнесмен Геннадій Столяр. - Тепер ось чекаємо надходження. Навіть у США купити таку машину не так просто. Їх роблять дуже мало".

За словами Геннадія, такий попит на такі недешеві автомобілі обумовлений її унікальним дизайном і низькою витратою палива.

"Електрокари це свого роду данина моді. Ясна річ, що людина, яка готова викласти 160 тис. доларів за авто не буде заморочуватися вартістю на паливо. Але саме усвідомлення, що він може проїхати хоч парочку кілометрів на електриці, гріють душу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий гонщик назвав китайські автомобілі "капсулами смерті"

Fisker Karm - це американський седан фірми Fisker Automotive, який був випущений в 2011 році.

Модель була розроблена Хенріком Фіскером, колишнім конструктором Aston Martin, який подбав про те, щоб Fisker Karma отримала розкішну зовнішність у стилі автомобілів Aston Martin. Седан укомплектований фірмовими 22-дюймовими колісними дисками, які додають автомобілю особливу елегантність.

Автомобіль славиться гібридною силовою установкою, що складається з двигуна внутрішнього згорання і 2х електромоторів, які працюють від літій-іонних акумуляторів. Fisker Karma - екологічно чистий автомобіль. Під капотом гібридного седана розташовується 260-сильний 2-літровий двигун, який є генератором для батарей, коли їм потрібна підзарядка. Електричний агрегат видає цілих 403 к.с.

Крутний момент мотора 981 НМ. Працює в двигун з безступінчатим варіатором. На электробатареях без допомоги бензинового двигуна Fisker Karma здатний проїхати близько 80 км.

В середині листопада американці заявили, компанія Fisker Automotive банкрут. Ще в 2009 році компанія отримала позику від міністерства енергетики США в розмірі 529 млн. доларів. На жаль, така сума не поліпшила показники рентабельності. На кожному проданому Karma компанія втрачала до 35 тис. доларів. У зв'язку з цим, було прийнято рішення зняти Fisker Karma з виробництва.
Зараз ви читаєте новину «В столиці розкупили всі гібридні суперкари Fisker Karm за 158 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути