четвер, 03 жовтня 2013 11:57

Голландські студенти показали найшвидший у світі електрокар DUT12
8

Група студентів з Технологічного університету Делфта в Нідерландах створили елетрокар, який встановила рекорд за часом розгону з місця до ста кілометрів на годину серед електромобілів.

Побудований ними болід DUT12 набрав першу "сотню" всього за 2,15 секунди.  Автомобіль оснащений чотирма електромоторами - по одному на кожному колесі. Сумарна віддача двигунів становить 135 кінських сил. Маса автомобіля, створеного для змагань Формула-Студент, дорівнює 145 кілограмам. Під час рекордного заїзду болід пілотувала найлегша учасниця всього проекту - 24-річна Марлі Куйперс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли як вберегтися від шахраїв на вторинному авторинку

Попередній рекорд за часом розгону до ста кілометрів на годину серед електрокарів становив 2,68 секунди. Крім цього, студенти змогли перевершити досягнення  найшвидшої моделі з двигуном внутрішнього згоряння -Ariel Atom з мотором V8 набирає першу "сотню" через 2,3 секунди після старту.

Зараз ви читаєте новину «Голландські студенти показали найшвидший у світі електрокар DUT12». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути