четвер, 27 червня 2013 09:15

Електрокар розігнали до рекордних 328,6 км/год

Засновник компанії Drayson Racing Technologies і за сумісництвом англійська екс-міністр лорд Пол Дрейсон встановив новий рекорд швидкості для електрокарів. Прототип власної розробки йому вдалося розігнати до 328,6 км/год.

Заїзди відбулися на ЗПС бази британських ВПС у Елвінгтон. Досягнення Пола Дрейсона перекрило попередній рекорд майже на 47 км/год. Цікаво, що звання найшвидшого електрокара прототип компанії General Electric утримував за собою ще з 1974 року, повідомляє BBC. Прототип Дрейсона має силову установкою потужністю 850 к.с. і побудований на базі спорткара, що брав участь в гонках серії "Ле-Ман".

Правда, щоб вписатися у вимоги класу, в рамках якого встановлено рекорд, прототип довелося грунтовно доопрацювати. Пол Дрейсон претендував на рекорд серед електрокарів, чия вага без водія не перевищує однієї тонни. Тому на боліді-рекордсмена встановлені легкі батареї з невеликим енергозапаси, а в конструкції кузова широко застосовується карбон. Крім того, в Drayson Racing поворожили і над аеродинамікою прототипу.

Як заявляє сам рекордсмен, його досягнення - це спосіб донести до світу думка про те, що подібні технології цілком можуть застосовуватися і на цивільних автомобілях. Проте в найближчому майбутньому Пол Дрейсон планує споруду аж ніяк не міського електрокара, а повноцінного гоночного боліда для участі у змаганнях Formula E - своєрідної "Формули-1" для електрокарів, яка стартує у вересні наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Електрокар розігнали до рекордних 328,6 км/год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі