четвер, 04 квітня 2013 14:57

Detroit Electric представив "найшвидший електрокар в історії"
14

Detroit Electric SP:01
Фото: Фото: detroit-electric.com
Detroit Electric SP:01
Detroit Electric SP:01
Detroit Electric SP:01
Detroit Electric SP:01

Напередодні шанхайської прем'єри компанія Detroit Electric розсекретила свою першу модель. Як і було обіцяно, нею виявився електричний спорткар, який виробником вже названий "найшвидшим електрокаром в історії": до 100 км/год родстер SP:01 прискорюється всього за 3,7 секунди.

Першою моделлю компанії стане родстер з карбоновим кузовом і повністю незалежною підвіскою. Виразна зовнішня схожість зі спорткаром Lotus Exige не випадкова - платформу і дизайн екстер'єру Detroit Electric запозичили у британської компанії, дещо модернізувавши її для забезпечення більш підходящої развесовки і повороживши над жорсткістю демпфуючих елементів. До слова, керує процесом відродження електробренда Альберт Лем, який раніше обіймав посаду голови компанії Lotus Engineering.

Detroit Electric SP:01 очікувано зберіг середньомоторну компоновку: електродвигун потужністю 201 к.с. і літій-полімерні акумулятори розташовані за спинками сидінь. На відміну від інших електрокарів, що використовують одноступенчатую трансмісію, родстер оснащений механічною 4-ступінчастою КПП, поєднаної з двоступінчастим "автоматом". Як заявляють розробники, це рішення позбавляє від необхідності використовувати механічне зчеплення під час старту або зупинки двигуна. Родстер здатний проїхати на одній зарядці близько 300 км, при цьому його динаміка дійсно порівнянна з кращими бензиновими суперкарами, однак називати його "найкращим в історії" було б необачно. Річ у тім тому, що Tesla Roadster, також побудований на платформі Lotus, витрачав на розгін до 100 км/год ті ж 3,7 секунд. Максимальна швидкість новинки досягає 250 км/год.

Електричний суперкар позбавлений підсилювача керма, але має систему ABS, гальмама Brembo, оброблені шкірою і карбоном інтер'єром і фірмовою мультимедійною системою з можливостями інтеграції смартфона.

Випускатися родстер буде на заводі в Детройті, потужність якого заявлена ??на рівні 2 500 примірників на рік. Серійне виробництво електрокара стартує в серпні поточного року. Орієнтовна ціна Detroit Electric SP: 01 - $135 тис.

Зараз ви читаєте новину «Detroit Electric представив "найшвидший електрокар в історії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути