понеділок, 05 вересня 2011 12:20

Хорвати зробили електрокар, що набирає "сотню" за 2,8 секунди

Хорвати зробили електрокар, що набирає "сотню" за 2,8 секунди

Хорватська компанія Rimac Automobili поширила зображення своєї першої розробки - електричного спортивного автомобіля. Він буде представлений у вересні поточного року на моторшоу у Франкфурті.

Зовнішність автомобіля була розроблена дизайнером Адріано Мудрі, а над інтер'єром працював Горан Попович. Вони раніше брали участь в роботі над спорткарами для Lamborghini, McLaren, Maserati і були найняті компанією Rimac Automobili спеціально для проекту спортивного електрокара.

Новинка хорватської фірми буде оснащена чотирма електромоторами (по одному на кожне колесо) сумарною потужністю 1088 к.с. (3790 Нм), що отримують енергію від комплекту акумуляторів ємністю 92 кіловат-години, оснащених системою рідинного охолодження. Маса суперкара становитиме 1650 кг.

Як стверджують розробники, з нуля до "сотні" такий автомобіль зможе прискорюватися за 2,8 сек. Максимальна швидкість новинки буде обмежена електронікою на позначці 305 км/год. Очікують, що без підзарядки машина зможе проїхати 600 км.

Детальну інформацію про перспективи запуску подібного суперкара в серійне виробництво поки не повідомляють.

Зараз ви читаєте новину «Хорвати зробили електрокар, що набирає "сотню" за 2,8 секунди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути