понеділок, 15 серпня 2011 10:07

KTM виводить на ринок електрокар за 5 тисяч євро

KTM виводить на ринок електрокар за 5 тисяч євро

Компанія КТМ, відома своїми мотоциклами і екстремальним родстером X-Bow представила прототип доступного триколісного електрокара.

Задля створення електрокара інженери KTM об'єдналися з Австрійським технологічним інститутом. Одержаний прототип, названий KTM E3W, отримав двомісний пластиковий кузов і двері, що відкривають вгору.

За рахунок застосування легких матеріалів вдалося утримати вагу концепту в межах 500 кг. E3W приводиться в рух 20-сильним електромотором, що отримує енергію від комплекту літій-іонних батарей. Кажуть, що повної зарядки вистачить, щоб перевезти двох пасажирів на відстань близько 100 км.

У KTM всерйоз розраховують на ринковий успіх своєї нової розробки, яка може з'явитися у продажу в 2013 році. Обіцяно, що E3W коштуватиме близько п'яти тисяч євро (трохи більше семи тисяч доларів). Таким чином, австрійська розробка зможе скласти реальну конкуренцію французькому електрокару схожого компонування Renault Twizy, прототип якого показали ще в 2009 році. Французький електрокар може з'явитися у продажу вже цього року.

Зараз ви читаєте новину «KTM виводить на ринок електрокар за 5 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути