пʼятниця, 28 вересня 2012 17:30

Smart показала в Парижі електрокар Forstars з вбудованим кінопроектором

Компанія Smart продемонструвала в Парижі концептуальний електрокар Forstars.

Він дає уявлення про те, як будуть виглядати майбутні моделі марки, в тому числі ForTwo другого і ForFour третього покоління. Крім того, незвичайною особливістю прототипу є кінопроектор, вбудований в передню частину автомобіля.

У зовнішньому вигляді Forstars простежується схожість з іншим концепт-каром Smart - пікапом For-us, який був показаний на моторшоу в Детройті в січні 2012 року. Новий прототип вийшов більш ніж на 30% більшим за хетчбек ForTwo, а в рух він приводиться електричною силовою установкою потужністю 80 кінських сил, запозиченої у Brabus Smart Electric. З її допомогою машина здатна розганятися до 130 км/год.

На капоті Forstars розташований декоративний повітрозабірник, за яким прихований кінопроектор. За задумом інженерів Smart, машину можна буде використовувати як мобільний кінотеатр - достатньо лише знайти відповідну стіну для виведення зображення. Проектор може працювати у зв'язці зі смартфоном або через Bluetooth.

Іншою помітною особливістю машини є опуклий скляний дах - саме від цієї деталі утворено назву моделі ("Forstars" в перекладі з англійської означає "для зірок").

/media/video/458311/1_458311.flv

Салон двомісного автомобіля виконаний у світлих тонах. Сидіння Forstars обтягнуті білою шкірою і м'якою тканиною, що, за задумом дизайнерів, повинно викликати асоціації з гамаком. Чохли на них легко знімаються - творці машини розраховували, що пасажири зможуть часто їх міняти за настроєм.

У електромобілі немає дзеркала заднього виду - його замінює підставка для смартфона, який при підключенні проектує зображення з зовнішньої камери Forstars.

Крім того, задні двері автомобіля c допомогою електроприводу зсувається вниз, паралельно кузову, а дно багажника разом із заднім бортом висувається вперед на 280 мм, утворюючи платформу довжиною в 900 мм.

Крім іншого, за правим заднім ліхтарем електрокара розташовано роз'єм для підключення зарядки, а за лівим - велика підставка для пляшки.

Зараз ви читаєте новину «Smart показала в Парижі електрокар Forstars з вбудованим кінопроектором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути