понеділок, 11 листопада 2013 13:00

У Дубаї показали перший серійний арабський суперкар за 3,4 мільйона доларів
15

Ліванська компанія W Motors на моторшоу в Дубаї показала серійний варіант першого арабського суперкара Lykan Hypersport. Концептуальний варіант моделі вперше був показаний на початку поточного року в Катарі.

Габаритна довжина новинки становить 4480 міліметрів, ширина - 1944 міліметра, висота - 1143 міліметра, а розмір колісної бази і споряджена маса досягають 2625 міліметрів і 1380 кілограмів відповідно.

Суперкар має карбонові кузовні панелі, що відкриваються проти напрямку руху дверей, середньомоторну компоновку, задній привід з диференціалом підвищеного тертя, а також унікальний для індустрії дизайнерський елемент у вигляді інкрустованою діамантами світлодіодним світлотехніки. Арабський суперкар розроблявся протягом шести років за участю відомого німецького тюнінг-ательє RUF та австрійського виробника комплектуючих Magna Steyr.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В жовтні український авторинок впав майже вдвічі

У моторному відсіку моделі встановлена оппозитний 3,7-літрова "шістка" з двома турбінами, що розвиває 750 кінських сил і 960 Нм крутного моменту. Трансміссія - шестиступінчаста секвентальна. Першу "сотню" Lykan Hypersport набирає за 2,8 секунди, а до 200 кілометрів на годину досягає за 9,4 секунди. Максимальна швидкість - 395 кілометрів на годину.

Заявлені показники витрати палива в міському, змішаному і заміському циклі складають 20, 13,5 і 9,9 літра на сто кілометрів пробігу відповідно. Крім того, модель оснащена шестипоршневими гальмівними механізмами з карбон-керамічними 380-міліметровими дисками, тривимірний голографічний дисплей, інтерактивну приладову панель, сидіння з прострочуванням золотими нитками, а також 19-дюймові колісні диски спереду і 20-дюймові ззаду.

Тираж Lykan Hypersport буде обмежений сімома екземплярами. При цьому виробник отримав вже більше сотні заявок від бажаючих придбати автомобіль. Першим володарем суперкара стане шейх Катару Яван бін Хамад Аль-Тані. Вартість новинки - 3,4 мільйона доларів США.

Зараз ви читаєте новину «У Дубаї показали перший серійний арабський суперкар за 3,4 мільйона доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути