четвер, 21 вересня 2017 17:17

У стилі ретро: серед сотні літаків покажуть унікальні зразки старої техніки

29 вересня стартує 7-й фестиваль ретроавтомобілів. Він триватиме 3 дні на території столичного Державного музею авіації.

Протягом трьох днів фестивалю відвідувачі зможуть побачити понад 900 одиниць техніки. Серед експонатів, окрім раритетних автомобілів та мотоциклів, також представлять старі велосипеди, радіотехніку та електронні радянські інструменти.

Автор: О.Капнік
  Двоколісний транспорт
Двоколісний транспорт

"Негласна тема цьогорічного фестивалю - швидкість. Український автогонщик Сергій Малік на своєму мотоциклі "Дніпро" встановив світовий рекорд швидкості на американському озері Бонневілль. Він буде на нашому фестивалі й зможе розказати, як йому це вдалося, привезе свою техніку. Крім того, діятиме експозиція спортивних автомобілів. Їх для виставки надасть Автомобільна федерація України",- розповідає Gazeta.ua керівник клубу технічної класики OldCarServiсe та один із організаторів OldCarLand Павло Лозовенко.

Автомобілі та мотоцикли на фестиваль привезуть з багатьох міст України. Серед ексклюзивних експонатів можна буде побачити репліку одномісного Morgan Runabout 1909 року з електродвигуном, американський Buick 1937 року випуску, німецькі й американські машини часів Другої світової війни Mersedes-Benz-770D, Оpel Super-6 та інші. Також буде лінійка автомобілів радянського виробництва - "Москвичі", "Побєди", так і лімітовані серії представницьких машин.

Автор: О.Капнік
  ЗІЛ-115. Автомобіль керівника Компартії України В.Щербицького.
ЗІЛ-115. Автомобіль керівника Компартії України В.Щербицького.

Окрім легковиків, покажуть автобуси. Практично повною буде вся лінійка вітчизняних ЛАЗів. Їх виставлять від найстарішої моделі до найновішої.

"Родзинка фестивалю стане те, з чого розпочинався завод ЛАЗ, - автокран ЛАЗ-690 на шасі автомобіля ЗІЛ. Таких автомобілів залишилися одиниці. Ще дві цікаві машини, порівняно нові автобуси: ЛАЗ А-183 Д4 та ЛАЗ-гармошка. Також телеканал "UA:перший" виставить свій робочий автобус з усією апаратурою", - розповідає власник "Проекту Кофейбус" та організатор OldCarLand Вадим Навроцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назад у час олімпійського ведмедика та найсмачнішого "Пломбіру" - у Кам'янці-Подільському відбувся фестиваль ретроавтомобілів

Автор: О.Капнік
  Лінійка автобусів
Лінійка автобусів

7-й фестиваль ретротехніки OldCarLand відбуватиметься за сприянням Міністерства оборони України.

"Міністерство привезе унікальні зразки техніки. Це - кабріолет ГАЗ-14 "Чайка". Він виїжджав лише на державні паради. Вперше вдалося залучити на фестиваль важку техніку: танки Т-34, Т-55 та Т-76", - каже Павло Лозовенко.

Загалом, на OldCarLand пройде кілька десятків різних заходів і змагань. Будуть змагання водійської майстерності, перегони на дитячих педальних машинах, заїзд скутеристів, битва барабанщиків та 45-хвилинна екскурсія локаціями фестивалю з автомобільним істориком.

Минулого разу фестиваль проходив весною. Він тривав 5 днів. Участь у заході взяли більше 900 ретромашин із багатьох міст України — зі Львова, Маріуполя, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Слов'янська.

Зараз ви читаєте новину «У стилі ретро: серед сотні літаків покажуть унікальні зразки старої техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути