четвер, 30 серпня 2012 17:16

Українці за півроку купили іномарок на $2 мільярди

Українці за півроку купили іномарок на $2 мільярди
Україна за 6 місяців імпортувала автотранспорту на $2 млрд. Фото: autoua.net

Україна за 6 місяців 2012 року імпортувала автотранспорту (легкових, вантажних автомобілів та автобусів) на суму $2 млрд 181, 878 млн, або на 39% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Такі дані навели в Асоціації автовиробників "Укравтопром".

Водночас поставки на експорт автомобілів і автобусів збільшили дохідну складову торгового балансу держави на $157,6 млн, що на 15% менше від торішнього показника.

Таким чином, коефіцієнт покриття імпорту експортом в частині торгівлі автотранспортом, за результатами першого півріччя становив 0,07.

Основу товарної структури автомобільного експорту становили легкові автомобілі. Їх частка в загальному обсязі сягнула 92%.

Найбільшим зовнішнім ринком для українського автопрому традиційно залишається автомобільний ринок Російської Федерації. За шість місяців росіяни придбали українських автомобілів і автобусів на суму $142,5 млн, що становило понад 90% надходжень від автомобільного експорту України за цей період.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Московський автосалон: нова Lada Kalina дебютувала в один день з Infiniti QX

П'ятірка найбільших бенефіціарів від поставок в Україну автотранспорту виглядає так: Німеччина ($437,8 млн), Японія ($368,7 млн), Російська Федерація ($210,6 млн), Південна Корея ($188,3 млн), Велика Британія ($158, 7 млн).

Китай за результатами шести місяців 2012 року, зайняв дванадцяте місце. На автотранспорт з Піднебесної було витрачено $38,5 млн.

Нагадаємо, з 1 серпня 2012 року в РФ набув чинності закон про 30%-ний утилізаційний збір на окремі види колісних транспортних засобів, згідно з яким за кожний транспортний засіб, що ввозиться в РФ або вироблений в РФ, сплачується утилізаційний збір з метою забезпечення екологічної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Українці за півроку купили іномарок на $2 мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути