середа, 29 серпня 2012 14:49

Україна запропонувала Росії чотири варіанти припинення "автомобільної війни"

Україна запропонувала Росії чотири варіанти припинення "автомобільної війни"
Петро Порошенко: Україна запропонувала чотири плани дій. Фото: obozrevatel.com

Україна запропонувала Росії чотири варіанти компромісного рішення, яке дозволить вивести українських виробників з-під дії введеного в РФ з 1 вересня 30%-ного утилізаційного збору на автомобілі.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко на брифінгу в середу.

"Україна запропонувала чотири плани дій і, думаю, що один з них Росією буде сприйнятий ... Мені здається, що всі вони мають досить серйозні юридичні обгрунтування для прийняття", - сказав він.

Міністр також висловив сподівання, що переговори з цього питання будуть завершені вже найближчим часом.

Порошенко також повідомив про свою телефонну розмову з цього питання з міністром промисловості і торгівлі РФ Денисом Мантовим, відповідальним за забезпечення нормативної документації.

"Сьогодні о 17 годині у нас буде ще одна телефонна розмова, щоб ми могли знайти компроміс і узгодити спільне рішення", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується до падіння ціни на газ

За його словами, керівники відповідних департаментів і відомств протягом середи мають напрацювати загальні варіанти, які будуть запропоновані для обговорення.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров днями заявив, що введення Росією з 1 вересня утилізаційного збору на автомобілі, швидше за все, не торкнеться України.

"Нами були проведені переговори з російським керівництвом. Нам дали обіцянку, що це питання буде всебічно вивчено і розглянуто. Швидше за все, це питання України не торкнеться. Така домовленість була мною досягнута з прем'єр-міністром Росії", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФДМ продав "Полтавагаз" за 20 мільйонів

Прем'єр повідомив, що ця тема також обговорювалася на недавній зустрічі президента України Віктора Януковича з президентом РФ Володимиром Путіним.

З 1 серпня 2012 року в РФ набув чинності закон про 30%-ний утилізаційний збір на окремі види колісних транспортних засобів, відповідно до якого за кожний транспортний засіб, що ввозиться в РФ або вироблене в РФ, сплачується утилізаційний збір в цілях забезпечення екологічної безпеки. Платниками збору визнаються особи, які здійснюють ввезення автомобілів в РФ, а також особи, які виробляють автомобілі на самій території Росії.

Зараз ви читаєте новину «Україна запропонувала Росії чотири варіанти припинення "автомобільної війни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути