четвер, 16 серпня 2012 16:47

Не змушуйте вводити санкції у відповідь, до хорошого це не призведе - Азаров про утилізаційний збір у РФ

Не змушуйте вводити санкції у відповідь, до хорошого це не призведе - Азаров про утилізаційний збір у РФ
Микола Азаров каже, що уже підняв це питання перед Дмитром Медведєвим. Фото: kmu.gov.ua

Запровадження Російською Федерацією 30-відсоткового утилізаційного збору на автомобілі не сприятиме розвитку українсько-російських відносин.

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, про це сьогодні під час відвідання Сорочинського ярмарку заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

Глава уряду підкреслив, що шляхом переговорів будуть знайдені механізми, які дозволять вирішити це питання для вітчизняних автовиробників, зокрема КрАЗу.

За словами Азарова, він уже підняв це питання перед своїм російським колегою Дмитром Медведєвим.

"Наші з вами відносини ніколи не будувалися на таких засадах. Тому не змушуйте нас вводити санкції у відповідь – це ні до чого доброго не призведе", - наголосив прем'єр.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Азаров у вишиванці розглядав жіночі капелюшки в Пирогові

При цьому він зазначив, що запровадження 30-відсоткового збору на автомобілі призведе до значного скорочення поставок українських автомобілів у Росію і навпаки.

Азаров наголосив, що голова уряду РФ пообіцяв доручити Мінекономіки РФ вивчити це питання, зокрема щодо українських автовиробників. Вітчизняне Мінекономрозвитку, сказав прем'єр, у свою чергу теж розгляне це питання.

Нагадаємо, з 1 вересня набирають чинності поправки до закону "Про відходи виробництва і споживання", відповідно до яких в Росії починають стягувати так званий утилізаційний збір.

Зараз ви читаєте новину «Не змушуйте вводити санкції у відповідь, до хорошого це не призведе - Азаров про утилізаційний збір у РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути