пʼятниця, 02 жовтня 2020 17:30

Салони яких автівок виготовлятимуть з океанічного сміття

Салони яких автівок виготовлятимуть з океанічного сміття
В оздобленні інтер'єру Jaguar Land Rover використовуватимуть пластикові відходи. Фото: kmph.ru

В оздобленні інтер'єру автомобіля Jaguar Land Rover використовуватимуть пластикові відходи з океану і звалищ. Про це 29 вересня повідомили на офіційному сайті виробника.

Британська компанія застосовуватиме нейлон, який отримують із переробленого промислового пластику та рибальських сіток. Цей матеріал має назву Econyl. Його планують використовувати в оздобленні інтер'єрів та для виготовлення килимків.

Компанія, яка створює Econyl, — Aquafil за один рік переробляє до 40 000 тонн відходів. Процес виробництва матеріалу завдає на 90% менше шкоди навколишньому середовищу порівняно з матеріалом, виробленим із нафти.

"Наші дизайнери та інженери прагнуть розробити екологічно чисті матеріали наступного покоління, які використовуватимуться в майбутніх моделях Jaguar і Land Rover. Ми приділяємо велику увагу створенню нових екологічно чистих матеріалів з використанням новітніх, найінноваційніших технологій і тканин", — каже Адріан Ілес, старший інженер систем інтер'єру Jaguar Land Rover.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї представили електричний безпілотник Toyota e-Palette

Електрокросовер Jaguar I-Pace став найпродаванішим новим електромобілем в Україні за підсумками 2019 року. Автівка обігнала в рейтингу Tesla і BMW.

Зараз ви читаєте новину «Салони яких автівок виготовлятимуть з океанічного сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути