Ексклюзиви
понеділок, 29 липня 2013 09:38

Розбитий Rolls-Royce Брежнєва прикрашає музей у Ризі

Мажорні ДТП за участю дорогих ексклюзивних іномарок траплялися і в часи СРСР. Одним із найгучніших ДТП є історія з розбитим Rolls-Royce Silver Shadow Леоніда Брежнєва.

Цікаво, що у колекції генерального секретаря було відразу 2 такі машини. Першу - 1969 року випуску, йому подарував американський промисловець і мільйонер Арманд Хаммер. Але неприємний інцидент трапився із другим подібним авто, уже 1974 року випуску, презентований королевою Великобританії Єлизаветою II.

Автор: Фото: motori.ua
 

Люксовий британський седан, за офіційною версією, був розбитий водієм гаража особливого призначення (ГОП) під час перегону автомобіля у 1980 році при зіткненні з вантажівкою на одній із підмосковних доріг. Водій переганяв порожній Rolls-Royce і на вулиці Фрунзе (зараз Знам'янка), із провулка у нього влетіла вантажівка, що перевозила сніг.

Автор: Фото: motori.ua
 

Але існує і неофіційна версія, що стала вже міфом. Згідно з нею, за кермом дорогої іномарки перебував особисто Брежнєв. Обігнавши машини охорони й супроводження, старий і хворий політик несподівано смикнув кермо вліво і врізався у важкий МАЗ-502. Сам Леонід Ілліч тоді в аварії практично не постраждав, відбувшись лише легким переляком.

Розбита машина Брежнєва зараз є однією з перлин колекції раритетних машин Ризького автомузею у Латвії.

Зараз ви читаєте новину «Розбитий Rolls-Royce Брежнєва прикрашає музей у Ризі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути