Ексклюзиви
субота, 06 червня 2020 16:35

Відкрили один із найстаріших автоконцернів США Chrysler

Відкрили один із найстаріших автоконцернів США Chrysler
Chrysler. Фото: Wikipedia

6 червня 1925 року колишній менеджер з виробництва авто компанії General Motors Волтер Персі Крайслер заснував автомобільну корпорацію Chrysler.

Її утворили шляхом злиття компаній "Крайслер", "Максвелл Мотор" і "Вілліс-Оверленд".

Уже в 1928 році корпорація "Крайслер" увійшла в число лідерів з автомобілебудування в США. Це сталося після придбання компанії "Додж".

З тієї пори компанія тривалий час лишалася однією з кращих в Америці.

У 1998—2007 роках Chrysler і її дочірні підприємства об'єднувалися з з німецьким автогігантом Daimler AG (володарем автомобільної преміум-марки Mercedes) під назвою DaimlerChrysler AG. У травні 2009 року група пройшла процедуру банкрутства — Daimler покинув Chrysler через нерентабельність останнього.

Сьогодні Chrysler – спільне підприємство з італійським автоконцерном Fiat, де контрольна доля акцій належить Фіату. Генеральний директор — Серджіо Марконне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У травні різко зріс попит на електрокари

Перший кінодром відкрили 6 червня 1933-го у місті Камден, штат Нью-Джерсі. Вартість сеансу становила 25 центів з людини. Окремо платили ще 25 центів за авто. Він проіснував три роки, але завоював популярність. Автокінотеатри з'явилися практично у всіх штатах.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили один із найстаріших автоконцернів США Chrysler». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути