середа, 05 квітня 2017 12:10

Нове правило "руху по колу": за чи проти

Нове правило "руху по колу": за чи проти

Верховна Рада змінила правило перетину перехресть з круговим рухом. Відтепер там перевагу мають ті транспортні засоби, які вже рухаються по колу.

Таку норму ввели до закону України "Про дорожній рух". За це проголосували 234 народних депутати за необхідних 226.

Нововведення має допомогти зменшити аварійність на дорогах України, стверджує автор законопроекту Михайло Папієв. Але спеціаліст з автоправа Вадим Володарський сумнівається щодо цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці купили у березні на 43% більше автомобілів: хто лідери на ринку

"Подібне правило діє у багатьох західних країнах. Його вважають ефективним методом проти заторів, бо так коло швидше звільняють. Але у нас постає проблема: дії українських водіїв регламентують правила дорожнього руху - це підзаконний акт, який затверджує Кабмін. Депутати внесли зміни до закону. У результаті виникає колізія: з одного боку є обов'язок водіїв користуватися саме правилами дорожнього руху, з іншого - є внесені зміни до закону, що є актом більшої ваги, ніж акт Кабміну. До того часу, коли закон підпише президент і відбудеться його офіційна публікація - може виникнути багато ДТП. Адже частина водіїв їздитиме по-новому, частина - по-старому. Щодо вирішення проблеми заторів, я не думаю, що нове правило допоможе: у нас специфічні умови руху порівняно з європейськими. У нас абсолютно інша організація руху: інші причини аварійності і заторів, ставлення до водіїв і до правил, також менталітет", - каже Gazeta.ua експерт Вадим Володарський. Він порадив водіям їхати по колу, як і раніше:

"Зараз законопроект ще не підписав президент, тож ще не набув чинності. Тому водіям варто їздити, як і раніше, за старими правилами".

Зараз ви читаєте новину «Нове правило "руху по колу": за чи проти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути