пʼятниця, 08 листопада 2013 15:10

Nissan покаже в Токіо революційний спортивний електрокар за 40 тисяч доларів

Nissan на Токійському автосалоні покаже концепт BladeGlider.

Цей божевільний "літачок на колесах" стане серійним через три роки, про це повідомив віце-президент Nissan-Infiniti з інжинірингу Енді Палмер.

"Як і багатьом з вас, мені пам'ятне це відчуття юності: спорткари повинні належати молодим, а не стояти в гаражах їх батьків. Наша мета - зробити по-справжньому молодіжну спортивну машину: божевільну, легку, інноваційну і при цьому недорогу".

Автомобіль збереже трапецієподібну форму, різну ширину колії спереду і ззаду і тримісну компонування, як в McLaren F1. Легкість забезпечить пластиковий монокок, посилений карбоновим волокном, причому його форма буде такий, що не потребує додаткових аеродинамічних елементів.

BladeGlider буде задньопривідним і на 100% електричним; електромотори встановлять безпосередньо в задніх колесах, за рахунок чого развесовка по осях складе 30:70 на користь задньої осі. Тестовий "мул" на шасі Ariel Atom вже існує, і Енді Палмер, який побував за його кермом, зізнається, що "це не схоже ні на один з існуючих автомобілів".

Не дивлячись на революційність дизайну і технологій, серійний BladeGlider буде коштувати менше 40 000 доларів
Зараз ви читаєте новину «Nissan покаже в Токіо революційний спортивний електрокар за 40 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути