Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 14:10

Музей ретро-автомобілів відкрили у Запоріжжі (ВІДЕО)

Американські вілліси і студебеккери часів війни, шикарний радянський лімузин "ЗіМ", горбаті "Запорожці" та вантажівка-трудівниця кінця століття ГАЗ-51. Музей ретро-автомобілів відкрили у Запоріжжі. Про транспорт минулого століття відвідувачам нагадують більш як три десятки експонатів. Організатори обіцяють, колекція музею постійно поповнюватиметься.

Цей реактивний міномет "Катюша", створений 1941 року на базі автомобіля ЗІС-6, – нині єдиний в Україні, який може не лише їздити, але за потреби - вести вогонь. Ще одна гордість музею – найпотужніша на воєнні часи машина ЗІС-5 1939 року випуску - саме вона вивезла на собі значну частину тягаря війни. Щоправда, автозавод у 41 евакуювали з Москви на Урал. Вантажівки для фронту робили вже там - вони мали значно скромніший вигляд за свою попередницю.

Легендарна "полуторка" ГАЗ-А також незабаром виставлятиметься. Її віднайшли і тепер реставрують учасники запорізького автомотоклубу. Саме вони й організували цей музей і вже більш як 7 років розшукують на звалищах і у старих гаражах іржаві ретро-автомобілі та дають їм друге життя.

Раніше мешканці Запоріжжя бачили ретро-авто лише на День міста та День Перемоги - історичний транспорт колоною їздив вулицями міста. Відтепер охочі можуть роздивлятися цей раритет цілорічно. До того ж колекцію музею автоклубівці обіцяють постійно поповнювати, повідомляє 5 канал.


Зараз ви читаєте новину «Музей ретро-автомобілів відкрили у Запоріжжі (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути