понеділок, 29 травня 2017 14:19

Машина офіцерів Третього рейху, раллі в старовинних авто й неймовірна атмосфера - стартує "Ретрофест" у Кам'янці-Подільському
8

Фото: vdalo.info

У Кам'янець-Подільському 9 червня стартує ІІ Міжнародний фестиваль "Ретрофест". Триватиме 3 дні - до 11 червня включно.

"Ретрофест-2017" обіцяє стати одним із наймасовіших і найграндіозніших подій в історії вітчизняного ретроруху. Десятки творчих локацій у місті, театральних і музичних перформансів, культурних і мистецьких заходів. Окрасою і головними винуватцями свята за традицією стануть шедеври автомобільного мистецтва - рідкісні та раритетні автомобілі й реплікари найрізноманітніших моделей і марок, іноземного й вітчизняного виробництва", - кажуть організатори заходу.

У програмі фестивалю - парад і виставка автомобілів та мотоциклів минулого століття. Серед представлених експонатів — ЗІМ "Фаєтон", Packard, Citroen 2CV, "Чайка" ГАЗ-13 та багато інших.

У Кам'янці презентують німецький напівкабріолет Horch 951 1937 року випуску. Кажуть, що в цьому 7-метровому авто могли возити німецьких політичних діячів Мартіна Бормана, Генріха Гіммлера, а можливо, й Адольфа Гітлера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальне таксі Ford-T і перший родстер BMW покажуть на ретрофестивалі у Львові

На фестивалі відбудеться авторалі в класичних автомобілях "Від фортеці до фортеці". Його маршрут - близько 50 км. У цьогорічній програмі фестивалю також ретро автоярмарок, ретро ательє-студії, танцювальні майстер-класи, караоке "народних" ретрохітів та конкурс ретрокостюмів.

Гості свята зможуть подивитися старі фільми просто неба, побачити виставку художників ретростилю, взяти участь в аутентичній фотосесії чи майстер-класах від автореставраторів.

У Харкові показали понад 160 ретроавтомобілів. Третій щорічній ретрозліт відкрили на найбільшій площі Європи - площі Свободи. В Харкові вперше виставили ЗІЛ-115, в якому їздив керівник Радянської України Володимир Щербицький.

Зараз ви читаєте новину «Машина офіцерів Третього рейху, раллі в старовинних авто й неймовірна атмосфера - стартує "Ретрофест" у Кам'янці-Подільському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути