пʼятниця, 11 січня 2013 09:49

Lamborghini готує в серію суперкара Sesto Elemento, який набирає "сотню" за 2,5 секунди
17

Фото: Фото: lamborghini.com

Компанія Lamborghini розпочинає підготовку до святкування власного піввікового ювілею. В ювілейному році почнеться серійне виробництво карбонового суперкара Sesto Elemento вартістю близько 2 млн євро. Планується випустити лише 20 екземплярів моделі, що зробила сенсацію три роки тому.

У Lamborghini остаточно переконали громадськість, що Sesto Elemento стане серійним. Як повідомляє портал Autoblog з посиланням на представників керівництва марки, гіперкар буде збиратися одночасно на п'яти ділянках конвеєра. Sesto Elemento збереже карбонові кузов і шасі, які вперше були представлені на прототипі, а також отримає в конструкції деяку частку алюмінію. Варто зазначити, що якщо екстер'єр серійного суперкара буде повністю повторювати зовнішність прототипу, то його конструкцію перед початком виробництва довелося допрацювати - інженери змушені були підвищити жорсткість кузова і поліпшити безпеку.

Силовий агрегат планується залишити незмінним - Sesto Elemento будуть оснащувати 10-циліндровим V-образним мотором об'ємом 5,2 л, який розвиває 570 кінських сил. Завдяки вкрай невисокій масі - її інженери збираються втримати в межах тонни - суперкар зможе претендувати на звання одного з найбільш динамічних автомобілів на планеті. На прискорення до 100 км/год Sesto Elemento витратить всього 2,5 секунди.

Офіційно ціна Lamborghini Sesto Elemento поки не оголошена, але, за різними оцінками, вона становитиме від півтора до двох мільйонів євро. Цікаво, що, незважаючи на відсутність у новинки дозволу пересуватися по дорогах загального користування - суперкар призначений тільки для треку - всі 20 екземплярів, які планується випустити, вже знайшли своїх покупців. Правда, і цю інформацію в Lamborghini поки не підтверджують.

Зараз ви читаєте новину «Lamborghini готує в серію суперкара Sesto Elemento, який набирає "сотню" за 2,5 секунди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути