субота, 19 вересня 2015 13:57

Конценрн Volkswagen звинуватили у махінаціях на мільярди доларів

Конценрн Volkswagen звинуватили у махінаціях на мільярди доларів

Німецький автоконцерн Volkswagen потрапив у США в серйозний скандал: йому не просто доведеться відкликати півмільйона автомобілів, а й, можливо, сплатити 18 мільярдів доларів екологічного штрафу.

Про це повідомляє телеканал ARD.

"У ході офіційних тестів програмне забезпечення показало умисне заниження рівня викидів вихлопних газів. Volkswagen тепер має не лише відкликати майже 500 тис. автомобілів. Йому загрожують мільярдні штрафи", - йдеться у репортажі телеканалу.

Для виробника, продажі якого в США і без того знижуються, це ціла катастрофа. Фахівці Агентства із захисту довкілля США(EPA) викрили німецьких виробників у тому, що на 482 тис. автомобілів моделей Jetta, Kаfer Golf, Passat і Audi A3 із дизельними двигунами обсягом 2 л встановлювалося програмне забезпечення, що дає змогу включення системи контролю за вихлопами лише у момент перевірки. У звичайному ж режимі роботи рівень викидів у 10, а то і 40 разів перевищував той, який показувало "розумне" устаткування.

EPA, яке зацікавилося невідповідностями у показниках викидів німецького виробника ще в травні минулого року і весь цей час вело розслідування, вимагає від концерну заміни двигунів на проблемних авто. Розмір штрафу буде визначено пізніше.

Зараз ви читаєте новину «Конценрн Volkswagen звинуватили у махінаціях на мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути