Ексклюзиви
понеділок, 01 листопада 2010 15:01

General Motors припинила випуск Pontiac та ще двох марок легковиків

General Motors припинила випуск Pontiac та ще двох марок легковиків

Американська корпорація General Motors оголосила, що більше не випускатиме автомобілі марки Pontiac. Керівництво корпорації пояснює таке рішення поганим попитом. Торік купили 276 тис. "понтіаків".Тоді як в 60-ті роки ХХ століття щороку продавали по півмільйона.

"Неправильно обрали й стратегію розвитку бренду. Під цією маркою продавалися перелицьовані моделі Chevrolet. В останніх "понтіаках" не було пристрасті, бажання зробити хороший продукт. Це був просто продукт, якому було необхідно вписатися в існуючу корпоративну систему", - пояснив газеті The Detroit News колишній віце-президент General Motors Боб Луць. Він керував компанією Pontiac у 80-х роках.

Останній автомобіль, седан Pontiac G6 зійшов з конвеєра заводу в Оріоні, штат Мічиган, в листопаді 2009-го. З 2011 року на підприємствах "Понтіак" почнуть виробляти моделі концерну GM. Робітників не звільнятимуть. Вони переобладнуватимуть конвеєр.

Крім Pontiac, концерн General Motors також припинив випуск позашляховиків Hummer. Цю марку планувала купити китайська компанія, однак угода зірвалася. Також не випускатимуть Saturn. Марку Opel планували продати російсько-канадському консорціуму Сбербанк-Magna. Переговори припинили на фінальній стадії. GM продала тільки Saab. Шведську марку придбав нідерландський виробник спорткарів Spyker.

Легковики Pontiac почали виробляти 84 роки тому. Ціною вони мали бути доступними для робітників. Pontiac припинила випуск під час економічної кризи 30-х років минулого століття. У 60-ті General Motors купила марку Pontiac і почала випуск легковиків GTO V8 з потужним восьмициліндровим двигуном. В 1968-му було продано понад мільйон GTO V8. В 70-х роках випускали культову модель Firebird. Із 1990-х легковики Pontiac постійно мали проблеми з механікою, що знизило продажі в кілька разів.

The Detroit News, ВВС, gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «General Motors припинила випуск Pontiac та ще двох марок легковиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути