вівторок, 07 квітня 2009 13:27

Новий електромобіль "PUMA" проходить випробування (ФОТО)

Компанія "General Motors" спільно з виробником "Segway" розробила електричний скутер у новому варіанті - два колеса плюс два сидіння.

Цей електричний автомобіль призначений для швидкого і безпечного пересування. Це недорогий і екологічно чистий засіб, альтернативний традиційним автомобілям. Він розрахований переважно для великих міст з потужним трафіком.

Проект The Personal Urban Mobility and Accessibility, або "PUMA" також включатиме широку комунікаційну мережу, яка дозволить транспортним засобам взаємодіяти один з одним, регулюючи трафік, і запобігати аваріям.

Прототип працює на літієво-іонній батареї та використовує два колеса з балансом за технологією скутера Segway та подвійний електричний мотор. Він пересувається зі швидкістю до 50 км/г, одного заряду батарей вистачає на 50 км.

Витрати - вартість придбання, страхування, технічне обслуговування та "паливо" - коштуватимуть приблизно одну третину від вартості традиційного транспортного засобу.

Ларі Бернс, віце-президент "General Motors"з досліджень, розробок і стратегічного планування, заявив, що проект є частиною амбітного проекту відомої компанії для відродження іміджу як постачальника економічних автомобілів.

Завдяки використанню GPS, "PUMA" сама автоматично уникатиме перешкод, сказав Бернс. Тому "PUMA" обійдеться без повітряних мішків чи інших традиційних пристроїв безпеки. Хоча ремені безпеки залишаться - "для зручності".

Поки немає чітких термінів і графіка виробництва електромобіля. Амбітні заяви звучать у той час, коли "General Motors" висить на волосині після отримання мільярдів доларів федеральної допомоги, у самий розпал внутрішньої модернізації концерна, повідомляє TheTelegraph

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Новий електромобіль "PUMA" проходить випробування (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути