пʼятниця, 09 вересня 2011 15:26

Ford протестував компактний кросовер на платформі Fiesta
5

Концерн Ford має намір використовувати платформу Fiesta не тільки для будівництва компактвена B-Max. Згідно з останніми шпигунським фотографіям, на останні етапи дорожнього тестування вийшов кросовер, щомає стати найбільш компактним у модельному ряді Ford.

Тестовий екземпляр кросовера потрапив на очі фотографам на стоянці неподалік від знакового для США місця - гори Pikes Peak в Колорадо, де проводять знамениті "гонки вгору". Судячи з того, що кузов новинки закутаний у щільний камуфляж, він практично готовий до прем'єри. Очевидно, компактний кросовер від Ford стане вищим і масивнішим, ніж нинішня модель Fusion - не виключають навіть появу повнопривідної модифікації. Для розробки кросовера використана платформа нинішнього покоління Fiesta, яку забезпечили збільшеним дорожнім просвітом.

Очікують, що кросовер отримає ту ж саму моторну гамму, що і Fiesta, і майбутній B-Max. Таким чином, йдеться і про новітній літровий трьохциліндровий турбомотор Ecoboost, наийменш об'ємний  в історії Ford. Такий двигун забезпечений не тільки турбонаддувом і безпосереднім упорскуванням, а й змінюваними фазами газорозподілу, так що забезпечує більшу потужність, ніж чотирициліндрові аналоги, за меншого споживання палива. Силовий агрегат позиціонується як альтернатива гібридним силовим установкам.

За задумом Ford, конкурувати новинка стане з популярним Nissan Juke, а також з тим кросовером, який зараз готують до атаки на ринок в компанії Opel.

Зараз ви читаєте новину «Ford протестував компактний кросовер на платформі Fiesta». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути