вівторок, 23 серпня 2011 11:04

До автошоу в Пеббл Біч відновили Ford Speedster 1934 року
6

Фото: Фото: Ford

На дизайнерській виставці в Пеббл Біч показали унікальний концепт, відновлений спеціально для заходу. Ford Model 40 Special Speedster був створений Едсел Фордом в 1934 році та представлений в Каліфорнії його онуком, Едселом Фордом II.

Едсел Форд, син Генрі Форда, і група інженерів створили цей унікальний родстер заради того, щоб обкатати низку нових напрямків в автомобільному дизайні. Тривалий час концепт подорожував різними виставками Америки, але в 1958 році був проданий на аукціоні за $ 603 - і більше, ніж на 40 років зник з очей. Чергове явище концепту відбулося тільки в 1999 році на одній з виставок. Через 10 років його купив на аукціоні за $ 1,7 млн ??один з автомобільних колекціонерів.

Після раптової смерті колекціонера в 2010 році Ford Model 40 повернувся до Едсела Форда (онука), і відновлений до автентичного стану силами інженерів канадської компанії RM Auto Restoration. За свою історію концепт пережив низку нововведень: реставраторам довелося попрацювати не тільки над кузовом і інтер'єром, а й відновити двигун.

Зараз родстер повернули до дизайну 1940 року - саме тоді він отримав новий двигун. Якщо в 1934 році концепт мав у розпорядженні лише 75 к.с., то зараз він забезпечений 100-сильним V8 чотирилітровим.

Зараз ви читаєте новину «До автошоу в Пеббл Біч відновили Ford Speedster 1934 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути