субота, 09 жовтня 2021 14:18

Електромобілі, гібриди, технологічні кросовери – випробували одні з найновіших автомобілів в Україні
24

Кросовер Opel Mokka став першою моделлю бренду із новою концепцією дизайну
Фото: Володимир Мукан
Лицева частина Opel Mokka виконана із глянцевого пластика
Німецький кросовер Opel Mokka продають із переднім приводом
Новий Mercedes-Benz C-Class із пакетом AMG
Mercedes-Benz C-Class став єдиним седаном із претендентів на звання авто року у жовтні

11 машин-претендентів на звання "Автомобіль року в Україні 2022" випробували вчора під Києвом експерти-журналісти.

Знайомство з моделями стартувало у центрі Києва на Бесарабський площі. Там вишикували більше десятка машин різних класів, типів і виробників, які змагаються за звання "Автомобіль року в Україні ". Це були французький Citroen C3 Aircross, щойно привезений Citroen C4, преміальний французький кросовер із гібридним двигуном DS7 Crossback E-Tense, китайський позашляховик Haval H6, гібридний японський хетчбек Honda Jazz, новий німецький седан Mercedes-Benz C-Class, електричний кросовер Mercedes-EQ EQA, японський кросовер Mitsubishi Eclipce Cross, німецький кросовер Opel Mokka, французький позашляховик із трьома рядами сидінь Peugeot 5008, японський Subaru Outback.

Звідти колона машин поїхала на головну базу проведення тест-драйвів у відпочинковому комплексі "Сосновель" у селі Воропаїв Вишгородського району Київської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто стане автомобілем року в Україні - випробували головних претендентів

Неподалік від комплексу за спеціально прокладеним маршрутом відбулися випробування автівок. Спочатку машини їхали дорогою з бетонних плит із лежачими поліцейськими, потім - міжміською трасою і декількома населеними пунктами. Для позашляховиків проклали шлях грунтовою дорогою у лісі із підйомами та горбами.

Більшість із автомобілів з'явилося у продажу цього року. Чимало з новинок ще недоступні у тестових парках. Наприклад, свіжий Citroen C4 журналісти могли вперше випробувати у рамках акції. Також ледь не із заводу на базу тест-драйвів привезли оновлений Citroen C3 Aircross.

Серед претендентів є й чимало автівок із електричними двигунами. Скажімо, Mercedes-EQ EQA, який на одному заряді проїжджає понад 400 кілометрів, гібридні Honda Jazz, що споживає до від 2,8 до 5 літрів пального, а також гібридний DS7 Crossback E-Tense.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили переможців Авто року в Україні

Цікаво, що із машин-учасників акції було найменше автомобілів у кузові седан. Це Mercedes-Benz C-Class.

Голосування Громадського журі почнеться в грудні.

Акцію "Автомобіль року в Україні 2022" проводять понад 20 років. У її рамках обирають переможців у різних номінаціях. Торік у номінації "Легковий автомобіль 2021" перемогла чеська Skoda Octavia. У номінації "Кросовер 2021" кращим став французький Peugeot 2008.

Зараз ви читаєте новину «Електромобілі, гібриди, технологічні кросовери – випробували одні з найновіших автомобілів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути