Ексклюзиви
субота, 28 серпня 2021 22:00

Хто стане автомобілем року в Україні - випробували головних претендентів
37

Subaru Outback
Фото: Володимир Мукан
Peugeot 208
Mercedes-Benz C-Class
Cupra Formentor
Cupra Formentor

У четвер відбувся перший попередній тест-драйв 10 автомобілів. Всі вони є претендентами на звання "Авто Року 2022".

Десять машин різних виробників, класів й із різноманітними кузовами вишикували біля автозаправного комплексу Socar на просп. Степана Бандери. Це були Cupra Formentor, Haval Jolion, Mercedes-Benz C-Class, Mercedes-Benz EQC, Opel Crossland, Peugeot 208, Peugeot 3008 Hybrid, Renault Captur, Seat Leon, Subaru Outback.

Там з машинами познайомилися автомобільні журналісти, які є в складі експертного журі акції. На них відправилися до села Глібівка Київської області за 30 км від столиці в готельно-ресторанний комплекс "Джинтама-Бриз". Там кожен випробував автомобілі-претенденти на спеціальних трасах.

Кросовери тестували на легкому бездоріжжі з грунтовими дорогами, решту автівок – на асфальтованому покритті різної якості.

Більшість машин-учасників акції з'явилися в продажу в Україні цього року. Наприклад, новий іспанський бренд Cupra для багатьох був відкриттям. Так само чимало експертів здивував китайський кросовер Haval Jolion багатим оснащенням за вартість до 700 тис. грн. Mercedes-Benz C-Class і EQC вирізнялися технологічністю і великою кількістю електронних помічників для водія і пасажирів, а також високим рівнем автономного водіння та безпеки. Майже ідентичний зовні із бензиновою версією гібрид Peugeot 3008 Hybrid показав під час тестів хороші результати з витрати палива. Мінімальна витрата – 1,2 літри на 100 км пробігу. Завдяки французькому Peugeot 208 й іспанському Seat Leon можна було порівняти різні підходи до будівництва емоційних міських хетчбеків. Renault Captur, який презентували в Україні влітку, показав себе під час тестів як зручний і практичний компактний кросовер для міста. Крім того, його кліренсу достатньо, щоб пересуватися не найкращими грунтовими дорогами. У повнопривідний японський універсал цієї шостого покоління Subaru Outback під час тестів відзначили точне рульове управління і продуманий салон та багажник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили переможців Авто року в Україні

Голосування Громадського журі почнеться в грудні, а до того часу нас чекає ще один попередній тест цікавих новинок.

Цього року у номінації "Легковий автомобіль 2021" перемогла чеська Skoda Octavia. У номінації "Кросовер 2021" кращим став французький Peugeot 2008.

Зараз ви читаєте новину «Хто стане автомобілем року в Україні - випробували головних претендентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути