Ексклюзиви
середа, 11 грудня 2019 10:35

Електрокари Tesla стали найкращими винаходами десятиліття - видання The Verge

Електрокари Tesla стали найкращими винаходами десятиліття - видання The Verge
Model S змусила електромобілі "виглядати круто" Фото: tesla.com

Електромобілі Tesla потрапили у перелік 100 пристроїв, які сформували звичний уклад життя за останні десять років. Рейтинг визначило видання The Verge.

Завдяки зусиллям компанії, ім'я Ілона Маска стало загальним, пише Обозреватель.

Електрокар Tesla Model S 2012 року, зайняв 5 місце в рейтингу. Інший електромобіль компанії, Model S 2017 року зайняв 29 місце.

"Седан Model S, звичайно, не був першим електромобілем, але він став першим, хто по-справжньому заслужив увагу. Електричний седан допоміг перетворити Tesla з нішевого автовиробника з одним автомобілем у лінійці в глобальне явище, яке залишило незгладимий слід в автопромисловості і попкультурі в цілому", – зазначає автомобільний експерт Ендрю Хокінс.

Model S змусила електромобілі "виглядати круто". "Авто стало тією самою "блискавкою в пляшці", яку все ще сподіваються спіймати конкуренти Tesla", – підкреслює Хокінс.

Згодом мінімалістична і більш доступна Model 3 змогла перевершити успіх Model S і зайняти місце лідера в категорії "найважливіший автомобіль. Однак Model 3 не змогла б з'явитися на світ без успіху Model S. Якщо з часом успіх "трійки" приведе нас до майбутнього доступніших авто з нульовим рівнем викидів, то це станеться тому, що Model S зробила це можливим", – каже Хокінс .

Автори називають Model 3 "Святим Граалем" для масового ринку електромобілів, який зміг протистояти найпопулярнішим седанам середнього класу. Незважаючи на те, що вперше авто було анонсовано в 2016 році, масові поставки електрокара почалися лише на початок 2019 року, які Маск назвав "виробничим пеклом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали купувати більше електромобілів для бізнесу

На 12 сходинці опинився телевізійний пульт з кнопкою "Netflix", на 24 розташувалися попсокет - аксесуар, який прикріплюють на задню частину корпусу гаджета, щоб пристрій було зручніше тримати в руці, на 26-му місці - пошкоджений кабель Lightning для техніки Apple і так далі.

Автовиробник Ford запатентував найбільшу кількість винаходів серед всіх автовиробників 2016 року. Компанія подала понад 8 тис. заявок на отримання патентів цього року, що є найкращим показником за всю її 113-річну історію. Така кількість патентів на 25% більше, ніж торік. У Сполучених Штатах компанія отримала 1422 патенти. У всьому світі Ford вдалося одержати 3200 патентів

Зараз ви читаєте новину «Електрокари Tesla стали найкращими винаходами десятиліття - видання The Verge». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути