четвер, 21 червня 2018 13:18

Експерт розповів, що зміниться після прийняття закону для євроблях

Експерт розповів, що зміниться після прийняття закону для євроблях
Сьогодні Верховна Рада розгляне один із двох законопроектів, який покликаний вирішити проблему євроблях. Фото: Авто24

Сьогодні Верховна Рада розгляне один із двох законопроектів, який покликаний вирішити проблему євроблях.

Законопроекти № 8487 і № 8488 зареєстрували у парламенті 15 червня.

Автори законодавчої ініціативи обіцяють простіше життя українським водіям і перекрити потік нелегального транспорту з Європи.

За словами голови Комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, розраховані за новим принципом акцизи будуть значно меншими за нинішні. Різниця в розмірі ставок для різних за об'ємом двигуна не буде такою суттєвою. Акцизний податок на старі авто буде вищий за рахунок його збільшення на віковий коефіцієнт, що стимулюватиме придбання більш нових авто.

"Якщо законопроекти не приймуть, не вирішиться ситуація з нерозмитненими авто, і вони надалі заповнюватимуть український ринок. Продажі нових машин падатимуть, що призведе до значних збитків для українського автопрому і бюджету України в цілому. Український автомобільний ринок стане зовсім не захищеним. Поки не досягнуть консенсусу між захистом ринку і механізмом легалізації авто з іноземними номерами, подальші зміни митних правил для ввезення авто на єврономерах не мають сенсу", - каже Gazeta.ua автомобільний експерт і керівник компанії "Автоконсалтинг" Олег Омельницький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, хто гальмує питання євроблях

Питання з авто на єврономерарах не вирішиться, поки є зацікавленні в його неприйнятті.

"Процес урегулювання гальмують уже 2 роки. Причина в бізнесменах, які в свій час проплачували законопроект про введення акцизу на авто, щоб отримати більші прибутки від діяльності на своїх заводах по складанню збиранню авто. Вони витратили занадто великі гроші, щоб просунути цей закон і зараз так просто не відступлять", - каже економічний експерт Владислав Загородній.

В Україні пропонують скоротити акцизні ставки на ввезення автомобілів на іноземних номерах. Крім того, посилити покарання за нелегальне ввезення машин і порушення митних правил.

Крім того, чиновники пропонують змінити покарання за порушення правил. Адже за ввезення в Україну авто на єврономерах і його передачу в треті руки загрожує 17 тис. грн штрафу. За проходження реєстрації не у визначений термін - штраф від 85 до 170 тис. грн. Причому штраф або позбавлення водійських прав на рік загрожує водіям, які сіли за кермо не оформленої машини.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, що зміниться після прийняття закону для євроблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути