Ексклюзиви
понеділок, 18 червня 2018 16:04

Євробляхи: оприлюднили формулу для розрахунку нової податкової ставки

Різниця в колишніх ставках для розмитнення авто на єврономерах і прогнозованих суттєва.

Легалізація авто на єврономерах становитиме 50 євро за бензиновий мотор і 75 євро - за дизельний. Різниця буде лише в нарахованих коефіцієнтах на обсяг двигуна і паспортний вік авто, передає "Економічна правда".

При оформленні авто з бензиновим двигуном 2000 см³ і 2012 року випуску стартовий внесок становитиме 50 євро. До обсягу двигуна застосовуємо коефіцієнт у 1000 і отримуємо двійку. Вік автомобіля буде 5 років. Формула виглядатиме наступним чином:

50 євро х 2 х 5 = 500 євро

При дизельному двигуні з об'ємом 1600 см³ і віком до 10 років розмитнення коштуватиме:

75 євро х 1.6 х 10 = 1200 євро

Новий податок буде значно менше чинного. У випадку з бензиновим мотором 1600 см³ зараз доведеться заплатити за розмитнення 2629 євро, а за новими ставками легалізація машини обійдеться в 400 євро.

  Фото: Економічна правда
Фото: Економічна правда

Крім того, введуть обмеження на кількість авто, які можна ввозити без грошового забезпечення. Нерезидент зможе ввезти тільки один автомобіль у системі тимчасового ввезення. Для іншої кількості гарантом може виступати фінансова установа, яка візьме відповідальність сплатити суму всіх митних платежів, якщо авто не вивезуть вчасно.

  Фото: Економічна правда
Фото: Економічна правда

Також посилять покарання за порушення митних правил. При ввезені авто в країну не можна віддавати його в користування іншим особам або змінювати його комплектацію. Не можна використовувати авто на єврономерах у підприємницькій діяльності або для отримання доходу. За порушення закону накладатимуть штраф 8,5 тис. грн. За повторне порушення доведеться заплатити вже 170 тис. грн і позбутися прав на рік.

Якщо авто не виїжджає вчасно з країни, то на власника накладуть штраф. Сума залежатиме від кількості днів, які перевищили ліміт. За день - 170 грн. За три - 850 грн. А за несплати штрафу машину конфіскують.

  Фото: Економічна правда
Фото: Економічна правда

В Україні пропонують скоротити акцизні ставки на ввезення автомобілів на іноземних номерах. Крім того, посилити покарання за нелегальне ввезення машин і порушення митних правил.

Зараз ви читаєте новину «Євробляхи: оприлюднили формулу для розрахунку нової податкової ставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути