середа, 27 вересня 2017 13:10

Експерт пояснив, чому затягують із створенням Музею транспорту

Експерт пояснив, чому затягують із створенням Музею транспорту
Концепцію Музею транспорту розробляли спільними зусиллями Київпастрансу та командою OldCarService. Фото: Олена Капнік.

У відкритті Музею транспорту в столиці мало зацікавлених осіб, вважає керівник клубу технічної класики OldCarService, співорганізатор фестивалю OldCarLand Павло Лозовенко.

Два роки у столиці намагаються відкрити заклад. Зараз команда чекає сесії Київради. Там депутати мають ухвалити рішення щодо майбутнього музею.

"Якщо сесія Київради проголосує, то його облаштують за адресою вул. Виборзька, 111. Якщо не проголосує - десь у межах Києва або в іншому місці. Депутати можуть не проголосувати, бо це нецікаво. Це не бізнес-проект. Цей проект соціальний. На цьому багато грошей не заробити. Навпаки, потрібна фінансова підтримка на виділення та утримання території. Це ж не висотку побудувати", - каже Gazeta.ua Павло Лозовенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, які ретроавтомобілі дорожчають найшвидше

Концепцію Музею транспорту розробляли спільними зусиллями Київпастранс та команда OldCarService. Майже два роки перші експонати музею перебували на базі колишнього 3-го автобусного парку. Через тяганину з оформленням необхідних документів OldCarService усю техніку вивіз. Зараз близько сотні експонатів перебувають у Музеї авіації.

"Аби зберегти техніку, ми вивезли її з автобусного парку. Це різна техніка: автомобілі, автобуси та мотоцикли. Для створення музею у нас є і експонати, і команда, яка живе ретротемою. Залишилося тільки залучити підтримку міської влади. Якщо міська влада рішення не прийме, ми створимо музей власними силами. Тоді він буде приватним", - розповідає власник "Проекту Кофейбус" Вадим Навроцький.

29 вересня відбудеться 7-й фестиваль ретроавтомобілів. Він триватиме 3 дні на території столичного Державного музею авіації. Відвідувачам покажуть понад 900 одиниць раритетної техніки. Це - автомобілі, мотоцикли, велосипеди, радіотехніка та інструменти. Власники ретроавтомобілів створили законопроект. Він полегшить ввезення старовинних машин із-за кордону. Законопроект "Про історичні транспорті засоби" також покликаний чітко визначити порядок ввезення і використання історичних транспортних засобів, надання транспортному засобу статусу історичного.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому затягують із створенням Музею транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути