четвер, 14 листопада 2019 08:55

Експерт пояснив, чому нова Octavia стала преміальним авто
28

Skoda Octavia 2020
Фото: Skoda
Skoda Octavia 2020
Skoda Octavia 2020
Skoda Octavia 2020
Skoda Octavia 2020

У Празі чеський автовиробник Skoda німецького концерну Volkswagen представив нову Octavia 2020.

Новинка отримала рубаний дизайн. Передня частина нагадує Skoda Scala з фірмовою решіткою радіатора, яка поєднується з вузькими фарами.

"Skoda Octavia піднялася на новий рівень і стала більш преміальною. Раніше це була бюджетна та доступна всім модель, а зараз її ціна стартуватиме від 20 тисяч євро, - говорить журналіст і автоексперт Тарас Брязгунов. - Автомобіль отримав нові опції - трьохзонний клімат-контроль, дисплей панелі приладів і навіть найдешевші комплектації йдуть зі світлодіодними фарами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали купувати більше нових авто

Нова Octavia зберегла платформу MQB. На вибір пропонують бензинові турбомотори об'ємом 1,0 л, 1,5 л і 2,0 л потужністю 110 к. с., 150 к. с. і 190 к. с. відповідно. Топова бензинова версія розганяється до 100 км/год за 6,9 с. Максимальна швидкість - 232 км/ч.

"Особливістю стала поява гібриду. Тепер Octavia може проїхати 50 кілометрів уелектричному режимі, - додає Брязгунов. - Багажник ліфтбека збільшився до 600, а універсалу - до 640 літрів. Салон зробили аналогічним, як у нещодавно представленому Volkswagen Golf 8".

В Україні модель Octavia популярна з початку 2000-х. З середини цього періоду машину за ліцензією стали збирати в Україні, на заводі "Єврокар" у Закарпатті.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому нова Octavia стала преміальним авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути