вівторок, 29 січня 2019 11:30

День народження автомобіля: як самохідна коляска підкорила світ
15

Дружина Бенца - Берта
Фото: lolamagazin.com

29 січня 1886-го німецький інженер Карл Бенц отримав перший патент на автомобіль із газовим двигуном - Benz Patent-Motorwagen. За 3 роки до цього зробив своє перше авто.

Витвір німця навряд чи був схожий на автомобілі, які зараз їздять нашими дорогами. Він, радше, нагадував велосипед. Мав 3 металеві колеса із довгими спицями та раму. Був розрахований на 2 осіб.

На автомобіль винахідник поставив 4-контактний бензиновий мотор з водяним охолодженням. Його розташували між 2 задніх коліс. Двигун мав потужність 0.9 к.с. Це дало змогу розвинути швидкість до 16 км/год.

Автор: aif.ua
 

Карл Бенц презентував свій винахід на міжнародних автомобільних виставках. Вперше показав винахід світові у Парижі - 1887-го. Утім автомобіль прославився задовго до цього. У липні 1893-го він проїхав 100 м однією з вулицею містечка Мангейм. Жителі були здивовані від побаченого - у триколісний візок не були запряжені коні. Він рухався самотужки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єдиний на дорозі і на планеті: як відбулася перша поїздка автомобіля

Автор: gazeta-bam
  У 1885 році Карл уперше продемонстрував свій триколісний саморушний екіпаж бюргерам Мангейма.
У 1885 році Карл уперше продемонстрував свій триколісний саморушний екіпаж бюргерам Мангейма.

1887-го у французькій столиці німець почав продавати автомобілі. Там їх купували краще, ніж у Німеччині. За 6 років Бенц продавав 25 машин.

1894-го році Карл Бенц презентував новий автомобіль. Він мав уже 4 колеса. Авто отримало назву - Benz Velo.

31 березня 1901-го презентували автомобіль концерну Daimler-Motoren-Gesellschaft. Його створив партнер Готліба Даймлера - Вільгельм Майбах. Автівку назвали Mercedes-Benz. Це був переломний момент в історії німецького автовиробника і початок епохи світового автопрому.

Зараз ви читаєте новину «День народження автомобіля: як самохідна коляска підкорила світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути