Небрендові АЗС України використовують три основні моделі бодяжництва.
Про це сьогодні на прес-конференції розповів керівник автомобільного соціального порталу AutoVisio Віталій Чеховський.
"Перша полягає в тому, що паливо робиться не на заводі, а безпосередньо в "домашніх умовах". Сьогодні в Україні це робити не дуже важко. Потрібні лише компоненти: прямогонний бензин, різні присадки, завдання яких-підвищити октанове число. Люди, які цим займаються, не володіють відповідними науковими знаннями, тому змішують на око", - сказав він.
За його словами, друга модель стає все більш популярною.
Україна збільшила від'ємне сальдо торговельного балансу до $11,4 мільярда
"Другий вид: змішуються різні компоненти на міні-НПЗ, туди додаються різні спирти: етанол, метанол, що виступають як октанопідвищувальні присадки. Походження спиртів в цьому випадку зафіксувати складно. Їх змішання теж відбувається на око", - зазначив Чеховський.
Третій вид - це "традиційна" спиртова бодяга.
"Заправки, що продають цей спирт, перебувають в стані бізнес-агонії, коли вже зовсім немає грошей", - підсумував Чеховський.
Коментарі
2