середа, 23 листопада 2011 15:12

Половина АЗС продають "бодягу", найбільше - на сході України і в Криму

Половина АЗС продають "бодягу", найбільше - на сході України і в Криму

Близько половини АЗС Україні продають бензин, який хоча б за одним показником не пройшов повну відповідність чинним нормам.

Такий висновок озвучив керівник автомобільного соціального порталу Autovisio Віталій Чеховський за результатами аналізів проб палива на АЗС в 2009-2011 роках на прес-конференції в Києві.

"Середній відсоток "бодяжництва" на АЗС України можна визначити на рівні 50%. Тобто приблизно половина АЗС продають бензин, який хоча б за одноим показником не пройшов повну відповідність чинним нормам", - сказав він.

За словами Чеховського, реалізація "бодяги" на українських АЗС у 2011 році в порівнянні з попереднім роком зросла майже в 5 разів. За його оцінками, це може бути пов'язано зі зміною цінової ситуації на ринку нафтопродуктів країни.

"Підвищення цін на паливо найчастіше прямо впливає на його якість", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виведення "бензинового" ринку з "тіні" поповнить бюджет на 1,5 мільярда - експерт

При цьому, найбільш плачевна ситуація з якістю реалізованого палива склалася в АР Крим та на сході країни, констатував він.

Так, за оцінками Autovisio, реалізація "бодяги" в Харкові в 2011 році становить близько 80% всього палива при тому, що в 2010 році цей показник був на рівні 25%. Масштаб "бодяжництва" в АР Крим становить близько 60% по різних курортних містах, а не відповідність по деяким позиціям іноді в 20-30 разів перевищує норму, інформував Чеховський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У найгіршому разі бензин подорожчає до 15 гривень - експерт

"У той же час, на заході країни "бодяжать" менше", - зазначив експерт.

За його словами, поясненням цьому може служити те, що в цьому регіоні більш високий рівень концентрації великих мережевих брендів АЗС, а також близьке територіальне географічне положення до основних імпортерам нафтопродуктів.

Зараз ви читаєте новину «Половина АЗС продають "бодягу", найбільше - на сході України і в Криму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути