Ексклюзиви
понеділок, 17 червня 2013 10:30

BMW офіційно представила своє нове купе
23

BMW 4 серії
Фото: Фото: bmw.com
BMW 4 серії
BMW 4 серії
BMW 4 серії
BMW 4 серії

Доба популярного купе BMW 3 серії завершилась: йому на зміну прийшла BMW 4 серії - виробник офіційно представив серійну машину. Нове купе побудоване на тій же платформі, що і седан 3 серії - однак, як стверджують баварці, серйозно відрізняється від нього з технічного погляду.

Купе BMW 4 серії отримало не тільки самобутній дизайн (особливо це стосується передньої частини моделі), але і трохи інші габарити, ніж седан 3 серії. Наприклад, новинка на 14 мм довша - її довжина становить 4638 мм, і на 67 мм нижча при висоті в 1362 мм. Крім того, купе отримало зменшений на 10 мм дорожній просвіт. До слова, в порівнянні з попереднім поколінням купе 3 серії зміни в габаритах більш істотні та стосуються як більшої на 50 мм колісної бази, так і розширених передньої та задньої колії. Відзначається, що, незважаючи на зростання габаритів, новинка заощадила у вазі від 20 до 45 кг залежно від версії.

На ринок BMW 4 серії вийде з широкою гамою турбованих двигунів, як дизельних, так і бензинових. На етапі запуску для новинки будуть доступні один дизель і два бензинові мотори. Версія BMW 420d отримає 184-сильний двигун об'ємом 2 літри (480 Нм крутного моменту), для модифікації 428i підготовлений 245-сильний дволітровий турбомотор, а найпотужніше купе забезпечать 306-сильним рядним шестициліндровим двигуном. BMW 435i прискорюється до 100 км/год за 5,1 секунди у виконанні з 8-ступінчастою автоматичною КПП, тоді як у стандарті двигуни оснащуються 6-ступінчастою "механікою". Бензинові версії можна опціонально постачити і системою повного приводу xDrive.

У BMW обіцяють через деякий час представити ще три модифікації купе - з менш потужною версією дволітрового бензинового двигуна, яка розвиває 184 к.с., а також з двома більш потужними дизельними агрегатами. Точніше, з одним трилітровим двигуном у двох варіантах форсування - 258 і 313 кінських сил (560 і 630 Нм). Варто відзначити, що найпотужніший дизельний двигун (таке купе буде пропонуватися тільки з повним приводом) для седана 3 серії недоступний. Двигуни для новинки підготовлені не тільки потужні, але і економічні - скажімо, версія 420d споживає лише 4,7 л палива на 100 км шляху.

Виробник також заявляє, що купе 4 серії отримало перенастроюючу підвіску, потужніші гальма і модернізований інтерфейс iDrive. Скажімо, тепер водій може вводити дані в навігаційну систему за допомогою сенсорної панелі, на якій можна просто писати літери пальцем. Крім того, для новинки доступні відразу три опціональних пакета - Sport Line, Luxury Line і Modern Line. Відрізняються вони нюансами оформлення кузова (наприклад, в пакет Sport Line входить можливість зробити стійки кузова глянцево-чорними, а в пакеті Luxury передбачені додаткові хромовані елементи), дизайном колісних дисків і матеріалами обробки інтер'єру. Крім того, доступний і традиційний пакет М Sport, в який входять агресивніші аеродинамічні елементи, адаптивна спортивна підвіска і більші гальма.

Публічний дебют BMW 4 серії запланований на Франкфуртський автосалон.

Зараз ви читаєте новину «BMW офіційно представила своє нове купе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути