четвер, 24 січня 2013 09:53

Aston Martin Rapide став потужнішим на 80 "коней" і довшим на одну літеру
15

Фото: Фото: astonmartin.com

Британці з Aston Martin оновили своє "чотирьохдверне купе", створивши в процесі оновлення нову версію Rapide з літерою S. Вона отримала допрацьований двигун і більш сучасну зовнішність, але ці зміни не повинні вплинути на вартість суперкара.

Aston Martin Rapide S можна відрізнити від "просто" Rapide не тільки за іншим шильдиком, але і за зовнішністю. Суперкар отримав більшу і агресивнішу решітку радіатора, яка нагадує про ідеї дизайнерів з ательє Zagato. Крім того, переоформлена і задня частина - її тепер прикрашає новий спойлер. Отримав суперкар і деякі нові аеродинамічні деталі з карбону.

Силовий агрегат, шестилітровий V12, розвиває тепер 558 кінських сил - це на 81 к.с. більше, ніж раніше. Крутний момент виріс не так грунтовно - з 600 Нм до 620 Нм. Інженерам Aston Martin вдалося домогтися приросту, переробивши механізм газорозподілу і системи впускання і випуску: британці стверджують, що в роботі над мотором використовували технології з великого автоспорту. В результаті Rapide S витрачає на розгін до 100 км/год 4,7 секунди (на 0,4 с швидше, ніж раніше), максимальна ж швидкість досягла 305 км/год.

Aston Martin Rapide S також оснастять перекаліброваною системою стабілізації та перенастроєною адаптивною підвіскою. Вона має три режими роботи - Normal, Sport і Track, - які водій може вибирати самостійно в залежності від дорожньої ситуації. Цікаво, що новий Rapide S став не тільки спортивнішим, але й утилітарнішим. Задні спортивні крісла отримали можливість складатися, завдяки чому багажник четирехдверка можна збільшити практично втричі - до 900 літрів.

Замовлення на Rapide S почнуть приймати вже наступного місяця, вартість суперкара британці мають намір оголосити ближче до початку продажів. Однак стверджується, що вона практично не зміниться в порівнянні з нинішньою моделлю.

Зараз ви читаєте новину «Aston Martin Rapide став потужнішим на 80 "коней" і довшим на одну літеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути