понеділок, 26 листопада 2018 07:25

Як російські спецслужби впливають на євробляхерів

Як російські спецслужби впливають на євробляхерів
Організація "АвтоЄвроСила" заявила про створення політичної платформи. Фото: Уніан

В Україні пройшла акція громадянської непокори. Її організували власники автомобілів на іноземній реєстрації. Люди блокували дороги у багатьох регіонах країни. Вимагали, аби депутати переглянули прийняті 8 листопада законопроекти. Зокрема норми, які стосуються коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу.

За допомогою євробляхарів намагаються розхитати ситуацію в країні. Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Михайло Басараб.

"Власники євроблях - це переважно чоловіки працездатного віку, люди авантюрної вдачі. Щоб наважитися ввезти в країну автомобіль поза межами законодавчого поля, треба бути людиною нігілістичного налаштування. Завдяки цьому євробляхери стали настільки впливовим і специфічним суб'єктом в нашій країні", - розповідає експерт.

Ситуація, яка склалася навколо автомобілів на іноземній реєстрації, матеріал для впливу і тиску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заблоковані важливі траси і бійки між водіями: як пройшов протест власників євроблях

"Ці люди - хороший ґрунт для використання у маніпулятивних цілях ворожими спецслужбами. Було б дивно, якби Росія не звернула увагу на євробляхерський рух і не спробувала використати його у своїх цілях. Адже там спеціалізуються на формуванні мережі агентів-провокаторів ще з часів царської охранки. Це давня традиція російських спецслужб. Ймовірно, у середовищі лідерів євробляхерів вже є спеціально навченні люди. Росія робитиме спроби використати цей рух у деструктивних цілях для провокацій, нагнітання суспільних конфронтацій і політичної дестабілізації", - каже політолог

8 листопада народні депутати прийняли закони №8487 і №8488. Розмитнення іномарок подешевшає. Штрафи за нерозмитнені автомобілі зростуть. Зміни наберуть чинності після підписання головою Верховної Ради, президентом і публікації в офіційних газетах.

Зараз ви читаєте новину «Як російські спецслужби впливають на євробляхерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути