середа, 21 листопада 2018 14:59

"Лояльність до євробляхерів закінчилася" - у поліції зробили заяву

Прийняте рішення розблокувати всі дороги та траси, які перекрили учасники протестів, водії євроблях.

Дії протестувальників обмежують можливості інших громадян, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Ліберальна лояльність до євробляхерів закінчилася там, де вони перетворили своє право на протест на обмеження прав інших людей. Було прийняте рішення розблокувати всі траси, які перекрили учасники акції . Звісно, поліція буде працювати в рамках закону, але у випадку порушень законодавства буде змушена застосувати заходи поліцейського примусу", - наголосив Арсен Аваков.

У випадку подальших спроб блокування транспортних комунікацій до правопорушників будуть застосовуватися передбачені законом заходи, зазначили у МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це масові заворушення" - як можуть покарати євробляхерів

У міністерстві також повідомили, що 21 листопада у низці регіонів держави тривають масові заходи водіїв транспортних засобів на єврономерах. За попередніми підрахунками, станом на ранок загальна кількість учасників загалом у державі становить понад 1 тис. осіб. Найбільша кількість зафіксована у Дніпропетровській (160 осіб/90 авто), Житомирській (100 осіб/50 авто), Львівській (150 осіб/70 авто) і Чернігівській областях (150 осіб/82 авто).

Автор: МВС
  Міністр внутрішніх страв Арсен Аваков повідомив про рішення розблокувати всі дороги та траси, які блокують учасники протестів, водії  євроблях
Міністр внутрішніх страв Арсен Аваков повідомив про рішення розблокувати всі дороги та траси, які блокують учасники протестів, водії євроблях

Рух на автошляхах через блокування доріг водіями нерозмитнених автомобілів залишається частково обмеженим у 7 регіонах держави: Волинській (с. Княгиніне, траса М-19), Житомирській (с. Грозине, траса М-07; с. Березине, траса М-06), Кіровоградській (с. Степове, траса Н-14), Львівській (с. Розвадів, траса М-06); с. Милятин, траса М-06), Одеській (Біляївський район., с. Дачне, траса М-05), Полтавській (м. Кременчук) і Чернігівській областях (ПКПП "Яриловочі, траса М-01).

Станом на сьогодні поліція вже відкрила і розслідує 5 кримінальних проваджень проти активістів за фактом блокування доріг у Рівненській, Черкаській, Чернігівській і Житомирській областях. Їм загрожує штраф, виправні роботи, арешт або позбавлення волі.

Громадська організація "Авто Євро Сила" оголосила, що 20 листопада почнеться безстрокова всеукраїнська "акція громадської непокори". Вони почали перекривати дороги державного значення. Активісти хочуть домогтися, щоб влада врахувала їхні вимоги, зокрема про скасування коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу.

Зараз ви читаєте новину «"Лояльність до євробляхерів закінчилася" - у поліції зробили заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути