середа, 21 листопада 2018 08:09

"Це масові заворушення" - як можуть покарати євробляхерів

"Це масові заворушення" - як можуть покарати євробляхерів
Водії автомобілів на єврономерах, які блокують автодороги по всій Україні, порушили низку законів. Тому мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності. Фото - ТСН

Водії автомобілів на єврономерах, які блокують автодороги по всій Україні, порушили низку законів. Тому мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності "в найжорсткішому варіанті". Про це заявив адвокат Єгор Штокалов.

Експерт дав юридичну оцінку діям протестувальників, передає "Обозреватель".

"За це передбачена кримінальна відповідальність у найжорсткішому варіанті. Якщо ці перекриття спричинять тяжкі наслідки, наприклад, якщо не зможуть проїхати швидка допомога або пожежний автомобіль. Це будуть тяжкі наслідки. До мітингувальників і людей, які брали участь у цьому блокуванні, може бути застосована санкція аж до позбавлення волі. Ми бачимо, що відверте блокування вулиці Грушевського, яке не вкладається у жодні рамки — це склад злочину. Тут можна відкривати кримінальне провадження, починати розслідування. Якщо є громадська організація, яка позиціонує, що "ми за цим стоїмо", то вже є кого допитувати", — підкреслив він.

Штокалов зазначив, що влада має важелі, аби протистояти блокуванням доріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасник акції євробляхарів травмував поліцейського

"Національна поліція може складати адмінпротоколи за неправильне паркування. Допускається евакуація транспортних засобів, які перешкоджають дорожньому руху", - каже Штокалов.

Також адвокат прокоментував перекриття "євробляхерами" прикордонних переходів.

"По суті, це масові заворушення відбуваються у країні з "євробляхами". Це йде системно по всій країні за певним алгоритмом. Хтось за цим стоїть — ми бачимо організатора, виконавців і масовку", - додав.

Юрист зазначив, що "комусь вигідно і цікаво" зробити так, аби правоохоронці не перешкоджали незаконним діям "євробляхерів". Це можуть буті ті, хто "сидить на Грушевського".

В Україні проходить акція громадянської непокори власників євроблях. Мітингарі зібралися біля Верховної Ради. Безстрокова акція також проходить у 56 містах, окрім Закарпаття, Луганщини і Криму. Її підтримали понад 50 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «"Це масові заворушення" - як можуть покарати євробляхерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути